paroespanacb33

Prop de 3 milions de persones a Espanya tenen la seva mirada posada en el SEPE. Si hi ha alguna cosa que ha desencadenat la crisi de la Covid-19 és una onada d'ERTO sense precedents. Però no sols els treballadors que ho han sofert en primera persona n'estan patint les conseqüències. Els empleats de l'organisme públic s'han vist amb una càrrega de treball infinitament superior a la normal i sense una compensació addicional. Ara, amenacen amb fer vaga pel greuge amb els beneficis promesos a la Seguretat Social per gestionar l'ingrés mínim.

Des de fa més de tres mesos estan sotmesos a un "intensíssim treball, amb jornades maratonianes set dies a la setmana", denuncien des del sindicat CSIF. Una situació que no s'està relaxant amb el pas de les setmanes. Això ha fet que els treballadors del SEPE diguin prou i plantegin una sèrie de mesures que desembocaran en una vaga si no s'atenen les seves demandes.

Aquesta guerra està fent patents les diferències que existeixen entre els treballadors del SEPE, dependents de Yolanda Díaz (Unidas Podemos) i el Ministeri de Treball, i els de la Seguretat Social, dependents de José Luis Escrivá (independent).

El SEPE ha hagut de digerir "el treball d'un any en dos mesos"

Mentre que els primers denuncien la saturació que estan vivint per a poder tramitar tots els ERTO, havent de "digerir la feina d'un any en dos mesos", als segons se'ls han assegurat millors condicions per poder tramitar les sol·licituds sobre l'ingrés mínim que rebran durant les pròximes setmanes.

Una situació, que segons explica denuncia CSIF no és nova. "Que qualsevol entitat gestora de la Seguretat Social té més consideració que el SEPE és, des de sempre, un fet objectiu i inqüestionable", denuncien en un comunicat.

LA VAGA PARALITZARIA EL COBRAMENT DELS ERTO

Una vaga del Servei Estatal Públic d'Ocupació suposa la paralització del cobrament dels ERTO, una prestació que encara no ha arribat als molts dels afectats. Precisament, les presses i l'excés de càrrega de treball han provocat multitud de retards i errors: molts ERTO s'han aprovat sense revisar, i les prestacions que s'estan abonant són incorrectes. Tot això ha generat una mala imatge dels funcionaris de l'organisme davant l'opinió pública, una cosa de la qual també es queixen.

Malgrat això, la ministra Díaz va afirmar a mitjan març que les ajudes arribarien a temps: "sense cap mena de dubte". En una carta d'una de les treballadores del SEPE remesa a la ministra de Treball a la qual ha tingut accés Bolsamania, li recrimina aquestes declaracions: "com és possible que pogués fer tal asseveració?". En aquesta missiva li demana més honestedat amb els treballadors.

"No és honest assegurar-los un cobrament que, a data d'avui, més de dos mesos i mig després, alguns no han rebut, i en cas que el rebin, ja serà al juliol", manifesta la treballadora.

I el problema no sols recau en els retards en el cobrament, són molts els afectats que s'han trobat amb errors en la quantitat de la prestació. Uns errors que cal esmenar, "però no sabem quan, la cita prèvia s'està donant per a mitjan agost, de manera que el cobrament seria al setembre".

Això està provocant que molts treballadors del SEPE hagin patit assetjament, insults i amenaces a les xarxes socials. Amb la finalitat que aquesta situació no passi de ser digital a física, li sol·liciten a Díaz que les oficines continuïn tancades fins que pugui garantir-se'n la reobertura amb total seguretat: "seria una temeritat obrir al públic".

Noticias relacionadas

contador