ep porcsgranja porcina
Porcs en granja porcinaINTERPORC

Entitats ecologistes demanen una moratòria per "racionalitzar" el sector porcí a Catalunya

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

Unió de Pagesos ha presentat aquest dimarts a la Conselleria d'Agricultura les seves al·legacions al projecte de decret de gestió de la fertilització i de les dejeccions ramaderes, entre les quals demana facilitar l'ús de les dejeccions com a adob orgànic tenint en compte les necessitats de l'agricultura professional, i promoure'n l'ús.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, demana que no es limiti el magatzematge a una distància mínima de l'explotació ramadera d'origen, que es pugui ampliar el període de temps pels apilonaments temporals, i ajustar les quantitats màximes de nitrogen en alguns cultius en funció de les seves necessitats.

Unió de Pagesos ha recordat que la revisió de la normativa actual acumula quatre anys de retard, i ha demanat al proper Govern que surti de les eleccions del 21 de desembre que no retardi la tramitació i aprovació del decret.

PROTESTA

Una desena d'entitats ecologistes han protestat aquest dimarts davant la seu de la Conselleria d'Agricultura a Barcelona contra el projecte de decret de gestió de la fertilització i de les dejeccions ramaderes, després d'haver presentat la setmana passada les seves al·legacions, entre les quals reclamen una moratòria per ordenar i "racionalitzar el sector porcí".

Segons ha informat VSF Justícia Alimentària Global en un comunicat, el 41% de les masses d'aigua de Catalunya estan contaminades amb purins, i argumenta que l'única solució passa per reduir el nombre de caps de bestiar per adequar-lo a la superfície agrària útil, ja que ha assegurat que la comarca d'Osona (Barcelona) té el doble de porcs dels quals pot assumir la terra.

Segons les entitats ecologistes, el nou decret segueix la mateixa línia que l'anterior, "apostant per la producció de carn barata i de baixa qualitat", i han criticat que mentre la Generalitat aposta pel sector industrial porcí sense tenir en compte la natura i la salut de les persones es posiciona juntament amb les macro granges i en contra del territori.

contador