ep la generalitat aprova 209 sollicituds perla diversificacio econmicales zones rurals leader
La Generalitat aprova 209 sol·licituds per a la diversificació econòmica de les zones rurals Leader DEPARTAMENTO DE AGRICULTURA/ GENERALITAT

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat ha aprovat aquest dimecres 209 sol·licituds d'ajuda per a la diversificació econòmica de les zones rurals Leader de Catalunya, per un import de 7.666.666 d'euros.

Segons ha informat el departament en un comunicat, s'ha destinat una partida màxima de 4.370.000 d'euros per al 2020, i generarà una inversió de més de 28 milions d'euros i una aposta de més de 200 llocs de treball directes.

L'objectiu principal d'aquestes ajudes és generar activitat econòmica a les zones rurals "i crear i/o mantenir llocs de treball, principalment per a dones i joves".

Amb això, es milloraran els processos de transformació i comercialització de productes agraris, la creació i el desenvolupament de microempreses i pimes, i al seu torn, es fomentaran activitats turístiques i es conservarà el patrimoni rural.

L'aprovació d'aquestes sol·licituds es presenta en la quarta convocatòria d'ajudes Leader 2020 i representa "una aposta important" per part del departament per al desenvolupament de les estratègies locals dels grups Leader, ha explicat la Generalitat.

contador