le president elu du bresil luiz inacio lula da silva lors d une conference de presse a brasilia

Brasil i Argentina començaran a treballar per preparar una moneda comuna. La idea inicial és anomenar-la 'sur' i també es plantejarà a altres països llatinoamericans unir-s'hi. Si esdevé una realitat, podria crear el segon bloc monetari més gran del món.

Aquest és un dels acords que es plantejarà a la reunió dels presidents dels dos països durant la visita de Luiz Inácio Lula da Silva a Buenos Aires aquesta setmana.

Al principi correria en paral·lel amb el real brasiler i el peso argentí, segons els detalls coneguts per Financial Times. "Són Argentina i Brasil convidant la resta de la regió", ha assenyalat al diari el ministre d'Economia d'Argentina, Sergio Massa.

"No vull crear falses expectatives, és el primer pas d'un llarg camí que l'Amèrica Llatina ha de recórrer", ha afegit.

I és que, si arribés a bon port les negociacions, aquest procés no seria una mica ràpid, ja que és probable que el projecte trigui molts anys a materialitzar-se. De fet, a Europa crear l'euro va trigar uns 35 anys.

També ha declarat que l'estudi d'aquesta moneda comuna "inclou tot, des de qüestions fiscals fins a la mida de l'economia i el paper dels bancs centrals", "seria un estudi de mecanismes d'integració comercial".

Noticias relacionadas

contador