• Se necesita tener Cl@ave o la referencia del ejercicio 2015
  • Es posible consultarlo en la página web de la AEAT
cita-agencia-tributaria-2013

Un cop realitzada la declaració de la renda de la campanya 2015, i sempre que surti a retornar per part d'Hisenda, és possible consultar l'estat del procés. Per a això, cal tenir la Cl@ave PIN o mitjançant el DNI, primer cognom i la referència de l'esborrany o declaració de l'exercici 2015, que és de sis caràcters.

Hacienda va iniciar les devolucions 48 hores després que s'iniciés la campanya, segons va afirmar el director de gestió de l’AEAT, en declaracions al diari de Vocento. Així mateix, explica que els usuaris poden consultar l'estat de la declaració a la pàgina de l’AEAT. Per a això, cal accedir-hi amb DNI electrònic, clau PIN o el número de referència de l'esborrany.


QUANT TRIGA HISENDA A RETORNAR ELS DINERS?


En aquest sentit, des de l'òrgan depenent del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques expliquen que el retard amb què es realitzi la devolució dels diners, en cas de correspondre-li al declarant, depèn de la complexitat de cada declaració i si hi ha desajustaments entre els imports declarats i la inspecció tributària.


Per comprovar l'estat de la devolució, els ciutadans han d'accedir a l'apartat 'Estat de tramitació'. Si tot està correcte, hi ha un missatge amb la data aproximada en la qual es realitzarà l'ingrés.

contador