• Meryl Streep, protagonista de la gala pel seu discurs anti-trump
  • El premi a la millor pel·lícula en la categoria de drama va ser per 'Moonlight',
emma stone ryan goseling la la land

La gala dels Globus d'Or de 2017 s'ha saldat amb l'aclaparadora victòria de 'La La Land', l'oda musical a la ciutat de Los Angeles que signa Damien Chazelle (Whiplash) i protagonitzen Emma Stone i Ryan Gosling. La cinta ha fet història en obtenir set guardons i convertir-se en la pel·lícula més premiada en les 74 edicions dels premis concedits per l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA; per les seves sigles en anglès).

L'humorista Jimmy Fallon ha estat el mestre de cerimònies d'una gala sense grans sorpreses, però amb un marcat sabor polític. La veterana actriu Meryl Streep va oferir un discurs anti-Trump en recollir el premi honorífic Cecil B. DeMille a tota la seva carrera, i va acaparar tota l'atenció en una gala bastant més avorrida que en edicions anteriors, segons informa Efe.

"Tots els que estem en aquesta sala pertanyem a dos dels sectors més despreciats, estrangers i premsa”. Així va començar el seu parlament Streep, qui va agregar que "Hollywood està ple d'estrangers, de forasters". "L'únic treball d'un actor és treure a la llum la vida de persones diferents (...) Si expulsen als estrangers solament veurem futbol i arts marcials", va assegurar la intèrpret, segons l'agència de notícies.

ELS PREMIS

Tornant als guardons, 'La La Land', el musical dirigit per Damien Chazelle, rebatejat a Espanya com 'La ciutat dels estels', va arrasar aconseguint un històric ple en fer-se amb els set guardons als quals estava nominat. La cinta protagonitzada per Emma Stone i Ryan Gosling es va fer amb el premi a la millor pel·lícula en la categoria de comèdia o musical; millor director (Chazelle); millor actriu protagonista (Stone) i millor actor protagonista (Gosling), millor guió (Chazelle), millor cançó original (City of Stars); millor banda sonora (Damien Chazelle).

El premi a la millor pel·lícula en la categoria de drama va ser para 'Moonlight', que es perfila com l'única alternativa capaç d'arrabassar-li la glòria a 'La La Land' en la propera edició dels Oscar. El premi a la millor actriu dramàtica va ser para Isabelle Huppert, pel seu treball en 'Ellen', la pel·lícula de Paul Verhoeven que també es va portar el premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa, informa Europa Press.

Uns altres dels premiats en la gala van ser Casey Affleck com a millor actor dramàtic per 'Manchester enfront del mar;' Aaron Taylor Johnson com a millor actor de repartiment per 'Animals nocturns'; Viola Davis com a millor actriu de repartiment per 'Fences'; i 'Zootrópolis' que va ser triada com a millor pel·lícula d'animació.

LES SÈRIES MÉS PREMIADES

En una cerimònia que tenia com a sèries de drama nominades a 'Joc de Trons', 'This is Us', 'Westworld', o 'Stranger Things', l'associació de premsa estrangera s'ha decantat per la vida de la reina creada per Peter Morgan en 'The Crown' que s'ha portat el Globus d'Or a la Millor Sèrie de drama i no solament això, sinó que el seu protagonista, Claire Fra no ha tingut rival, i ha guanyat com a Millor Actriu de Drama. Quant al Millor Actor de Drama ha estat Billy Bob Thornton qui ha guanyat pel seu treball en 'Goliath'..

Quant a comèdia, 'Atlanta' de Donald Glover ha estat la gran triumfadora de la nit, i alhora el seu creador i protagonista, s'ha portat el premi al Millor Actor, mentre que Tracee Ellis Ross s'ha portat el premi a la Millor Actriu de Comèdia per Black-ish.

A l'apartat de miniserie, ha estat 'People V. O.J. Simpson: American Crime', la que semblava que s'ho havia d'emportar tot i encara que ha guanyat com a Millor Miniserie i el premi a la Millor Actriu per a Sarah Paulson, 'The Night Manager' ha tingut els seus moment de glòria quan Tom Hiddleston i Hugh Laurie s'han portat els premis a Millor Actor i Millor Actor de Repartiment, mentre Olivia Satisfan ha estat la Millor Actriu de Repartiment.

Noticias relacionadas

contador