ep la bolsa de madrid espana a 28 de diciembre de 2020 el ibex 35 experimentaba un ascenso del 038
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX ha tancat una nova jornada baixista i acumula tres sessions consecutives de caigudes encara que es manté aferrat als 8.000 punts. Si perd aquest nivell de demanda, els analistes de Bolsamanía creuen que és "molt probable" que puguem acabar veient com cobreix el buit alcista que va deixar el passat dia 3, als 7.950 punts.

  • 11.327,00
  • 0,25%

Els resultats empresarials estan en el focus. Ja s'han publicat els de Mapfre, ArcelorMittal, AstraZeneca i Credit Agricole. Atents als EUA a Disney.

L'asseguradora espanyola ha estat un dels pitjors valors de l'IBEX, amb retalls del 3,72%, mentre que al costat positiu han destacat les alces en Solaria (reacciona després de diverses sessions de fortes caigudes), en Siemens Gamesa (després d'obtenir un important contracte) i en PharmaMar, que ha anunciat que amplia les seves instal·lacions per fer front a tots els seus projectes.

Al Mercat Continu han destacat les alces d'Oryzon, de més d'un 10%, després del vistiplau de la FDA al seu medicament d'iadademstat per al tractament de la leucèmia mieloide aguda.

Al pla macro, cal recordar que ahir es va conèixer l'IPC dels Estats Units, que va pujar un 0,3% al gener, mentre que la taxa interanual es va mantenir a l'1,4%. Aquest dijous la cita més rellevant ha estat la publicació de les previsions econòmiques de la Comissió Europea, que creu que Espanya creixerà un 5,6% el 2021 i liderarà la recuperació del bloc. A més, les peticions setmanals de desocupació als EUA han pujat més del previst.

LA PRIMERA TRUCADA

Aquest dijous es parla de la primera trucada telefònica entre Joe Biden i el president xinès, Xi Jinping. Segons un comunicat de la Casa Blanca, Biden va plantejar les seves "preocupacions fonamentals" sobre les "pràctiques econòmiques coercitives i injustes, la repressió a Hong Kong, els abusos dels drets humans a Xinjiang i les accions cada vegada més assertives de Pequín a la regió, fins i tot cap a Taiwan".

El comunicat diu que els dos líders també van parlar de la lluita contra la pandèmia de la Covid-19, i "dels reptes compartits de la seguretat sanitària mundial, el canvi climàtic i la prevenció de la proliferació d'armes".

Cal recordar que aquesta crida s'ha produït en vigílies de l'Any Nou Xinès, que comença aquest divendres. De fet, avui la majoria de borses asiàtiques han romàs tancades per aquesta festivitat.

DE L'OMS A POWELL

L'OMS (Organització Mundial de la Salut) va anunciar ahir a la tarda que la vacuna d'AstraZeneca-Oxford és apta per a tots els pacients majors de 18 anys.

"França, Alemanya, Països Baixos i altres països europeus han expressat la seva preocupació per l'eficàcia del medicament en pacients d'edat avançada, de manera que potser les diferents administracions podrien seguir el consell de l'organisme internacional. La UE ja està jugant a posar-se al dia amb el Regne Unit en termes de taxes de vacunació, de manera que això podria ser una oportunitat per tancar la bretxa", indiquen els experts de CMC Markets.

D'altra banda, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va reiterar ahir el compromís del banc de donar suport l'economia. La Fed no es plantejarà retirar els estímuls fins que el país hagi superat realment la pandèmia. Darrerament ha crescut la preocupació que s'estigui gestant una major inflació, però Powell va dir que un augment de les lectures de la inflació durant els propers mesos no significarà molt en termes d'influir en la política.

ALTRES MERCATS

L'euro cotitza a aquestes hores als 1,213 dòlars. El petroli, per part seva, va marcar aquest dimecres màxims de 13 mesos després de l'informe de l'EIA, que va mostrar que els inventaris de cru dels EUA van caure en 6,6 milions de barrils. L'estimació de consens era d'una acumulació d'existències de més d'1 milió de barrils. El Brent cau ara un 0,6%, fins als 61,05 dòlars, i el West Texas retrocedeix de forma similar, fins als 58,32 dòlars.

L'or i la plata pugen, fins als 1.843 dòlars i 27,17 dòlars, respectivament.

Pel que fa a les criptodivises, el bitcoin ha marcat un nou màxim històric als 48.360 dòlars. L'impuls d'aquest dijous es produeix gràcies a Bank of New York Mellon, que ha anunciat que començarà a finançar l'actiu digital, i de l'altra, de la mà de Mastercard, que ha anunciat que donarà suport a la seva web a les criptodivises.

Noticias relacionadas

contador