ep archivo   un hombre delante de dos paneles con valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 4
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha pujat, en línia amb la resta de borses europees (IBEX: +0,82%, 9.191). El selectiu acomiada amb saldo setmanal negatiu (-0,65%) uns dies durant els quals han predominat els números vermells a causa de la incertesa per la falta d'acord sobre el sostre de deute als Estats Units. Sens dubte, aquest ha estat el 'gran assumpte' de les darreres jornades. Al selectiu espanyol destaquen les pujades en ArcelorMittal, mentre que Solaria, Sacyr i Acciona Energía han estat entre els pitjors valors.

  • 11.042,70
  • 0,14%

Aquest divendres, Bloomberg publica que els negociadors republicans i els de la Casa Blanca s'acosten a un pacte per elevar el límit del deute i limitar la despesa federal durant dos anys, segons han informat persones familiaritzades amb l'assumpte. Pel que sembla, les dues parts han reduït les diferències en les converses dels últims dies, segons aquestes persones, encara que els detalls acordats són provisionals i encara no s'ha arribat a un acord definitiu.

Si s'arriba aviat a un pacte, dimarts es perfila com el dia probable per a la votació a la Cambra de Representants. El Senat hauria d'actuar amb rapidesa per enviar-lo a la taula del president Joe Biden abans de l'1 de juny, data en què la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha dit que el seu departament podria quedar-se sense efectiu.

La setmana acaba, per tant, amb tota l'atenció posada en aquest assumpte, com ha passat durant les darreres sessions, i també en altres temes, com la publicació aquesta tarda d'una dada molt rellevant per a les decisions de la Reserva Federal (Fed), el deflactor de consum privat (PCE), que ha mostrat un inesperat ascens a la taxa general (4,4%) i a la subjacent (4,7%).

Respecte a aquests plans de la Fed, els operadors aposten ara per una nova pujada dels tipus d'interès d'un quart de punt, que arribaria a les dues properes reunions, i fins i tot ja a la reunió del juny.

D'altra banda, cal assenyalar que ahir Nvidia es va disparar un 24% a Wall Street i que això ha animat el sector tecnològic, amb el Nasdaq tancant amb alces de l'1,7%. També ha impactat en aquest sector a Àsia.

La companyia va presentar unes “previsions espectaculars”, diuen els experts. "Sembla que ha arribat la nova febre de l'or, i Nvidia està venent tots els pics i pales", indiquen els analistes. El fabricant de xips s'està beneficiant de la nova demanda impulsada per la transició a la intel·ligència artificial generativa i a “la computació accelerada”.

Finalment, cal recordar que aquest cap de setmana, a més de les eleccions autonòmiques i municipals a Espanya, se celebra la segona volta de les presidencials a Turquia. Dilluns valorarem tots els resultats. A més, també cal recordar que dilluns Wall Street està tancat pel festiu del Memorial Day.

L'IBEX MIRA ELS MÍNIMS DEL COMENÇAMENT DEL MES

Al tancament d'aquest dijous, el selectiu va perdre el suport que tenia als 9.118 punts (va tancar als 9.116 punts), cosa que constitueix un nou senyal de feblesa que ens fa pensar en una extensió de les caigudes fins als mínims del començament de maig que va dibuixar als 8.967 punts, adverteixen els experts de Bolsamanía.

"Molt de compte amb l'abandonament d'aquests preus, ja que és probable que puguem veure una extensió de les caigudes fins al nivell dels 8.600 punts, mínims de març i nivells on hi ha la mitjana de 200 sessions", indiquen.

"No tornarem a veure un senyal de fortalesa mentre segueixi viu el buit baixista que va deixar aquest dimecres als 9.326 punts", conclouen els experts de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0708 dòlars (-0,10%). El petroli avança moderadament. El Brent se situa als 76,97 dòlars i el WTI, als 72,70 dòlars.

L'or cedeix un 0,10% (1.941 dòlars) i la plata suma un 1,44% (23,24 dòlars).

El bitcoin cotitza als 26.700 dòlars i l'ethereum, als 1.830 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,835%.

contador