ep varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 19 de octubre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 tanca a la baixa (-0,56%, 9.241) durant una jornada de to també negatiu a Europa. Dins del selectiu espanyol han destacat les alces en Grifols, Acerinox i CaixaBank i les caigudes en Colonial, Merlin, Cellnex, ACS, Santander, Iberdrola i Inditex. Sacyr, que ha arribat a cedir més d'un 5% després d'anunciar aquest dilluns una oferta incentivada d'unes obligacions convertibles, s'ha recuperat i només ha perdut un 0,42%.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Els experts de Bolsamanía indiquen que el selectiu espanyol continua mostrant un aspecte "complicat" malgrat pujar, durant la setmana passada, més d'un 4% i haver anul·lat el buit baixista que va deixar el 19 d'octubre passat.

"Això és un senyal de fortalesa que, no obstant, no millora el complicat aspecte tècnic. Perquè tot quedés en un ensurt, hauríem d'esperar que aconseguís pujar per sobre de la resistència dels 9.434 punts. Això anul·laria el possible canvi de tendència i ens convidaria a pensar en una extensió de les pujades fins als màxims anuals que va dibuixar als 9.741 punts”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"El dia d'avui el seu aspecte tècnic és complicat. No descartem que pot estar donant forma a una retirada temporal a la mitjana de 200 sessions (figura amb implicacions baixistes), mitjana amb què es troba lluitant avui dia. Mentre no aconsegueixi superar aquests 9.434 punts hauríem d'extremar la prudència”, insisteix.

L'agenda d'aquest dilluns ha inclòs la publicació dels PMI serveis d'Europa del mes d'octubre (el d'Espanya ha pujat fins a 51,1 des de 50,5) com a dades més rellevants. Aquesta setmana, però, la macro no tindrà tant de protagonisme com l'actualitat empresarial. Es publicaran múltiples resultats rellevants, amb els de Telefónica al capdavant. Dimecres anuncia els comptes del tercer trimestre i dels nou primers mesos i, més rellevant, comunica el seu Pla Estratègic 2023-2026.

TELECOM ITÀLIA VEN LA SEVA XARXA DE TELEFONIA FIXA A KKR

Les telecos també són protagonistes per la notícia que Telecom Italia ha acordat aquest diumenge vendre la seva xarxa de telefonia fixa a KKR, en una operació de 22.000 milions d'euros recolzada pel govern italià. El Consell d'Administració de la companyia telefònica, després d'una reunió maratoniana que va començar divendres, va aprovar diumenge la venda de la xarxa al gegant nord-americà del capital risc sense condicionar-la al vot dels accionistes, segons va informar en un comunicat.

La transacció, que Telecom espera tancar l'estiu del 2024, hauria de permetre a l'empresa reduir el deute de 14.000 milions d'euros. Vivendi, principal accionista de Telecom Italia, ha dit que impugnarà la venda.

COREA DEL SUD PROHIBIX LES POSICIONS CURTES

El Kospi sud-coreà puja amb força aquest dilluns (+5%) després que el país hagi reimposat la prohibició de les vendes en curt. Les autoritats financeres de Corea del Sud han dit que les vendes en curt estaran prohibides fins a finals de juny del 2024. Les vendes en curt es produeixen quan un operador ven accions prestades per recomprar-les a un preu inferior i embutxacar-se la diferència.

A les alces al Kospi cal sumar les de la resta d'índexs asiàtics, amb el Nikkei al capdavant, que suma per sobre del 2%. A això també hi ajuda el suau informe d'ocupació que es va publicar divendres als Estats Units.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0744 dòlars (+0,14%). El petroli puja més del 1%. El Brent se situa als 86,07 dòlars i el WTI, als 81,83 dòlars.

L'or cedeix un 0,5% (1.989 dòlars) i la plata cau el mateix (23,13 dòlars).

El bitcoin ronda els 35.000 dòlars i l'ethereum s'acosta als 1.900 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,64%.

Noticias relacionadas

contador