ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 9 de enero de 2024 en madrid espana
Fernando Sánchez - Europa Press

L'IBEX 35 acomiada la segona sessió de la setmana amb caigudes moderades (-0,24%, 10.113 punts). Dins del selectiu espanyol destaquen les fortes retallades en Rovi (-5,59%) després de publicar resultats. Naturgy, que també ha anunciat comptes, perd un 0,71%.

  • 11.351,00
  • 0,21%

Al costat de Rovi, els altres valors que pitjor ho han fet dins del selectiu han estat Logista i Meliá. Al costat dels ascensos, els millors n'han estat Acciona i Acerinox.

Grifols, per la seva banda, amb prou feines s'ha mogut després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) hagi dit que en "unes setmanes" publicarà les seves conclusions sobre la companyia després del que va passar amb Gotham. També ha dit que ha hagut de demanar informació addicional a la farmacèutica.

Fora de l'IBEX, Ecros s'ha disparat un 10% després dels seus resultats, mentre que Faes ha pujat de manera molt més moderada després de comunicar els seus. Oryzon, que va publicar ahir després del tancament, ha pujat amb cautela.

ESCASSETAT DE MACRO

Wall Street va tancar ahir amb caigudes molt moderades i a Àsia han dominat els números verds també discrets aquesta matinada. S'ha publicat l'IPC del Japó, que s'ha situat per sobre del que estava previst. L'IPC subjacent sense aliments frescos ha baixat fins al 2% interanual des de l'anterior 2,3%, però ha superat l'1,8% pronosticat i s'ha situat a l'objectiu del Banc del Japó (BoJ).

Els analistes anticipen que l'organisme monetari posarà fi a la política de tipus d'interès negatius el mes d'abril, una vegada conegui l'evolució dels salaris. Tot i que, com ha indicat el mateix BoJ, la política monetària continuarà sent acomodatícia a mitjà i llarg termini.

Avui no hi haurà gaires dades macro més determinants, en espera que demà es publiqui el PIB dels EUA del quart trimestre, dijous, el PCE dels EUA, i divendres, la inflació de la zona de l'euro. Aquestes dues darreres referències seran molt importants i se seguiran amb especial atenció.

Durant aquest dimarts se seguiran revelant resultats empresarials a mesura que finalitza el termini per publicar els comptes del quart trimestre, cosa que passarà dijous. Demà dimecres i dijous mateix, com sol passar, hi haurà una allau de números empresarials difícil de pair.

RAL·LI DEL BITCOIN

El bitcoin ha superat els 57.000 dòlars per primera vegada des de finals del 2021, en un avenç que ha trobat suport a les entrades de capital als fons cotitzats en borsa que compren la criptomoneda. L'actiu digital va pujar fins a un 4,4%, fins a assolir els 57.039 dòlars, abans de reduir part dels avenços. A aquesta hora cotitza als 57.700 dòlars.

El preu del bitcoin ha augmentat un terç aquest any, ja que al voltant de 5.600 milions de dòlars han entrat en un conjunt d'ETFs de bitcoin emblemàtics que van començar a cotitzar als EUA al gener.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0854 dòlars (+0,06%). El petroli puja, amb el Brent als 83,33 dòlars i el West Texas, als 78,46 dòlars.

L'or avança un 0,17% (2.042 dòlars) i la plata cau lleugerament (22,72 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,291%.

Noticias relacionadas

contador