ep archivo   paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa en madrid espana 20240213182003
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha recuperat els 9.900 punts aquest dilluns (+0,59%, 9.944 punts) i ha liderat unes borses europees que han acomiadat la sessió amb signe mixt. Això, en una jornada de transició després d'una setmana passada que va ser igualment considerablement apàtica i que el índex espanyol va saldar amb caigudes poc rellevants. Dins del selectiu espanyol destaquen les alces en Grifols, en Repsol (per una millora de Morgan Stanley), en els bancs (Santander ha anunciat dividend per al maig i inici d'un programa de recompra d'accions) i en Telefónica (que publica resultats aquest dijous).

  • 11.327,70
  • 0,25%

Recordem que aquest dilluns no hi ha Wall Street perquè se celebra el dia festiu del Dia dels Presidents.

Pel que fa a la borsa nord-americana, avui es parla que Goldman Sachs anticipa que continuïn els guanys en les accions nord-americanes aquest any, ja que el sòlid creixement dels beneficis corporatius ajuda a validar els màxims històrics del mercat. El banc d'inversió ha fixat un objectiu per al 2024 de 5.200 punts per a l'índex S&P 500, xifra que implica un augment del 3,9% des del tancament de divendres fins a finals d'any.

Els estrategs de Goldman apunten a un "creixement econòmic més sòlid i més guanys" per als sectors de tecnologia de la informació i serveis de comunicació, que contenen cinc dels anomenats 'Set magnífics'.

D'altra banda, davant l'absència de Wall Street, avui l'agenda està molt buida de referències rellevants. Al pla empresarial, ha publicat resultats Almirall, amb pèrdues de 38,5 milions el 2023 pel deteriorament associat a Seysara. La companyia ha anunciat també avui un acord amb Novo Nordisk. Ara puja més d'un 1%.

I, mentre els EUA descansen, les borses xineses han tornat a operar amb normalitat després del festiu de l'Any Nou Lunar. Hi han predominat els números verds, amb el Shanghai pujant més d'un 1,5%. El primer ministre xinès, Li Qiang, ha cridat aquest diumenge a una acció "pragmàtica i enèrgica" per augmentar la confiança de la nació en l'economia.

"ELS CONSERVADORS D'ESPANYA GUANYEN A GALÍCIA"

Així titula Bloomberg la seva crònica sobre la majoria absoluta del PP a Galícia aconseguida aquest diumenge enfront del pitjor resultat de la història a la Comunitat Autònoma del PSOE.

"El partit d'oposició més fort d'Espanya va guanyar còmodament les eleccions regionals de Galícia, mentre que els socialistes del primer ministre Pedro Sánchez van perdre al voltant d'un terç dels seus escons a la primera prova electoral des que Sánchez va buscar una amnistia per als separatistes catalans", escriu Bloomberg.

El Partit Popular va obtenir 40 escons, mantenint el control d'una regió que ha governat des del 2009. Bloomberg destaca també el resultat del "grup nacionalista gallec d'esquerres, BNG, que va quedar en segon lloc amb 25 escons".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0768 dòlars (-0,05%). El petroli està mixt: el Brent, lleugerament a la baixa, se situa als 83,42 dòlars i el West Texas puja un 0,5% fins als 79,61 dòlars.

L'or avança un 0,16% (2.027 dòlars) i la plata cau un 1,85% (23,04 dòlars).

El bitcoin puja fins als 52.216 dòlars i l'ethereum, fins als 2.933 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,281%.

Noticias relacionadas

contador