ep archivo   varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 i la resta de borses europees reboten aquest dijous (IBEX: +1,28%, 10.182 punts) després de baixar ahir amb força i després que Wall Street tornés a tancar en vermell, encara que amb retallades més moderades que a la sessió prèvia. A l'altra banda de l'Atlàntic, van pesar les caigudes en Tesla (-4%) després que, a la sessió de dimarts, fos Apple el que arrossegués el Nasdaq.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Dins de l'IBEX, els millors han estat Grifols, Fluidra (després d'informes de Barclays d'ambdós), Endesa, Repsol i els bancs, mentre que tot just un grapat de valors han tancat en vermell, sent-ne Acciona Energia i Solaria els que més tornen a caure.

Fora del nostre país, destaca la caiguda de la britànica JD Sports després d'anunciar un 'profit warning' (advertència de beneficis).

ACTES POC CONCLOUENTS

Les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed), que es van conèixer aquest dimecres, han estat poc concloents. Els responsables de la política de la Fed van acordar al mes passat que seria apropiat mantenir una postura restrictiva "per uns temps", alhora que van reconèixer que probablement ess trobaven a la taxa màxima i començarien a reduir tipus el 2024. Els operadors de bons, que fa tot just uns dies estaven apostant per més de sis retallades de les taxes d'interès de la Fed aquest any, semblen estar tenint dubtes.

A més de les actes, aquest dimecres va parlar el president de la Reserva Federal de Richmond, Thomas Barkin, que va mostrar confiança que l'economia dels EUA pugui aconseguir un 'aterratge suau', encara que creu que segueixen existint obstacles que el porten a mantenir sobre la taula la possibilitat de noves pujades dels tipus d'interès.

Les actes de la Fed van ser ahir la referència més rellevant. Avui hi haurà moltes dades importants en espera que demà divendres es publiqui l'IPC preliminar de la zona de l'euro del desembre. Així, es publiquen els IPC preliminars del desembre de França (puja al 3,7% des del 3,5%, encara que per sota de la previsió del 3,8%) i Alemanya (puja cinc dècimes, al 3,7%, encara que menys del que s'estimava).

Igualment, s'han conegut els PMI serveis i compostos del mes passat a les principals economies (també a l'espanyola). Als Estats Units, s'han donat a conèixer les peticions setmanals de desocupació i l'informe ADP d'ocupació, que precedeix l'informe d'ocupació del desembre que s'anuncia demà a l'altra banda de l'Atlàntic.

Igualment, atents als PMI serveis i compostos a les principals economies (també a l'espanyola). Als Estats Units, es donen a conèixer les peticions setmanals de desocupació i l'informe ADP d'ocupació, que precedeix l'informe d'ocupació del desembre que s'anuncia demà a l'altra banda de l'Atlàntic.

A Àsia s'ha anunciat el PMI manufacturer del Japó del desembre, que segueix en territori de contracció (per sota de 50) i cau fins a 47,9 des de 48,3. La dada està, no obstant, per sobre del previst. Cal destacar que avui la Borsa del Japó ha obert després de romandre tancada per festiu i que ha acabat amb retallades del 0,5%.

A la Xina, el PMI serveis de Caixin del desembre ha pujat fins als 52,9 des de 51,5, per sobre del 51,6 previst.

AUGMENTEN LES TENSIONS GEOPOLÍTIQUES

Si ahir us parlàvem d'un augment de les tensions geopolítiques després que Israel hagi matat, amb un atac de dron, el número dos de Hamàs, avui aquestes tensions arriben a cotes noves després de les explosions a l'Iran que han causat més de 100 morts. El president Ebrahim Raisí va acusar Israel i els Estats Units d'estar involucrats amb la intenció d'expandir la guerra a Gaza al Líban i a la resta de la regió.

El Departament d'Estat dels Estats Units ha desestimat les acusacions d'implicació i les ha qualificat de ridícules.

Fora de l'Orient Mitjà, avui es parla de l'Argentina, ja que la Justícia ha suspès cautelarment la reforma laboral de Javier Milei.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0955 dòlars (+0,31%). El petroli cau un 2%. El Brent se situa als 76,53 dòlars i el barril West Texas, als 71,11 dòlars.

L'or suma un 0,46% (2.052 dòlars) i la plata, un 0,16% (23,19 dòlars).

El bitcoin se situa gairebé als 44.000 dòlars dòlars després de viure ahir una sessió molt volàtil. L'ethereum cotitza als 2.260 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 3,91%.

Noticias relacionadas

contador