ep un hombre en el palacio de la bolsa de madrid a 11 de abril de 2023 en madrid espana el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 perd un 1,15% aquest dimecres, fins als 9.888 punts, i es desmarca com el pitjor selectiu de les grans borses europees, que han cedit entre un 0,3% i un 0,7%. Dins l'índex destaquen les retallades als bancs (Sabadell, BBVA, CaixaBank, Santander...), en Acerinox (que fa dos dies que puja amb ganes), Naturgy (-2,32%), Grifols (-2,75% ). Al costat de les alces, els millors títols n'han estat Rovi, Unicaja i Amadeus, aquest últim amb pujades moderades.

  • 11.343,60
  • 0,14%

Wall Street va tancar ahir amb calma i lleugeres pujades i a Àsia la jornada ha registrat un saldo mixt i moviments, en general, poc pronunciats. A l'altra banda de l'Atlàntic, ha destacat l'enfonsament del banc regional New York Community Bancorp (-22%) després d'una rebaixa de la qualificació de Moody's a 'bo escombraries'. L'entitat està patint a la borsa des de finals de gener, quan va decebre amb els seus resultats.

La sessió d'avui torna a estar marcada pels resultats empresarials, mentre que les dades macro seran poc determinants (s'ha conegut la producció industrial d'Espanya, que trenca dos anys d'ascensos i baixa el 0,8% el 2023).

Ha publicat els seus comptes Siemens Energy que, com sabeu, els va avançar el 24 de gener, cosa que li va reportar importants pujades a la borsa. La companyia va tancar el primer trimestre del seu any fiscal 2024 (de l'1 d'octubre al 31 de desembre del 2023) amb un benefici de 1.878 milions d'euros i un benefici net després de partides especials de 1.582 milions (enfront de les pèrdues de 598 milions del primer trimestre de l'any fiscal 2023). A més, ha comunicat que la seva filial Siemens Gamesa, que tants problemes li ha generat, va retallar les pèrdues un 44% durant el període, fins als -426 milions des de -759 milions.

MESTER I KASHKARI

Europa arrenca la sessió pendent del que van dir ahir dos membres de la Reserva Federal (Fed), la presidenta de la Fed de Cleveland, Loretta Mester, i el president de la Fed de Mineàpolis, Neel Kashkari.

Mester va assegurar que el seu escenari base per a la política monetària del banc central nord-americà assumeix que les retallades de tipus començaran "més tard aquest any", sempre que l'economia evolucioni com s'espera, i que s'executin a "un ritme gradual".

Neel Kashkari va celebrar ahir les últimes dades d'inflació conegudes als Estats Units, que han estat "positives", tot i que va destacar que el banc central encara té feina al davant en el seu objectiu de tornar la inflació al 2%.

"Ha passat una cosa notable als últims sis a nou mesos: la inflació ha baixat molt ràpidament. Encara no hi hem arribat, però hem avançat molt en matèria d'inflació", va dir en un esdeveniment a Mankato, Minnesota.

D'aquesta manera, Kashkari considera que si es mantenen les condicions actuals, la inflació es dirigirà a la meta del banc central, cosa que li atorgaria la confiança que necessita per iniciar les retallades dels tipus d'interès.

Avui escoltarem la nova governadora de la Reserva Federal, Adriana Kugler, el governador del Fed de Richmond, Barkin, i la governadora de la Reserva Federal, Michelle Bowman.

"Bowman ja ha declarat que creu que és massa aviat perquè la Fed consideri retallar taxes en comentaris realitzats a finals de la setmana passada, mentre que les opinions dels altres dos encara no es coneixen a la llum de la recent fortalesa de les dades econòmics, encara que Barkin, abans de la setmana passada, no volia descartar-ne una completament al març", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, al seu informe diari de mercats.

L'IBEX MANTÉ EL CANAL BAIXISTA

Des de fa dos mesos, l'IBEX manté una correcció en forma de canal baixista. El primer nivell de resistència és als 10.149,6 punts.

"Només amb la superació d'aquests preus, ens platejaríem una tornada als màxims de l'any passat que presenta als 10.300 punts", apunten els experts de Bolsamanía.

Si deixés enrere aquests 10.300, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 10.500 punts.

Per sota, el suport clau és als 9.800 punts. "No apreciarem un senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 9.800 punts".

Recordem que ahir, el selectiu espanyol va pujar un 0,62% recolzat en les fortes alces a Unicaja (+6,80%) després de publicar resultats. Sens dubte, aquesta temporada de resultats es recordarà pel fort impacte que ha tingut a les cotitzacions dels bancs, i també perquè pràcticament tots ells han fet anuncis relacionats amb el dividend i les recompres d'accions, cosa que ha provocat moltes de les pujades que s'han vist.

ALTRES MERCATS

L'euro puja als 1,0764 dòlars (+0,09%). El petroli avança un 0,6%. El Brent és als 79,09 dòlars i el West Texas, als 73,80 dòlars.

L'or cau un 0,13% (2.048 dòlars) i la plata, un 0,75% (22,31 dòlars).

El bitcoin cotitza als 42.864 dòlars i l'ethereum als 2.355 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,121%.

Noticias relacionadas

contador