ep bolsa madrid

L'IBEX-35 es nega a corregir i ha pujat un 0,59% aquest dimarts, fins als 10.238 punts. El selectiu espanyol renova màxims anuals malgrat que els experts anticipen una correcció per a l'índex espanyol, després del gran ral·li alcista de les últimes setmanes. Per la seva banda, els selectius nord-americans no troben tendència després del tancament baixista de dilluns a Wall Street i les pèrdues generalitzades a les borses asiàtiques.

  • 11.338,20
  • 1,73%

Els valors més alcistes han estat Merlin Properties, Colonial i Santander, entre d'altres, mentre que IAG i Acciona Energía es troben entre els més baixistes.

A més, Iberdrola ha anunciat una gran aliança amb Abu Dhabi per coinvertir 15.000 milions d'euros en projectes renovables durant els propers anys.

SCHNABEL TANCA LA PORTA A MÉS PUJADES DE TIPUS

Pel que fa a la política monetària, Isabel Schnabel, membre del Comitè Executiu del Banc Central Europeu (BCE) i una de les defensores més fermes de les pujades de tipus, ha reconegut en una entrevista que "les xifres d'inflació més recents han fet que un nou augment de tipus sigui força improbable".

En declaracions a Reuters, ha reconegut que la lectura de la inflació del novembre va ser "una sorpresa molt agradable" i "encoratjadora": "El més important és que la inflació subjacent, que ha demostrat ser més persistent, ara també està caient més ràpidament del que esperàvem”.

Tot i això, ha matisat que no hem de declarar prematurament la victòria sobre la inflació. "Seguim esperant un repunt durant els propers mesos". "Crec que anem per bon camí, però hem d'estar alerta", ha afegit.

DADES ECONÒMIQUES I MÉS REFERÈNCIES

A Àsia, el Banc de la Reserva Federal d'Austràlia ha decidit mantenir els tipus d'interès al 4,35%, en línia amb el que s'esperava.

A més, el PMI serveis de la Xina del sector privat ha repuntat més del previst al novembre, encara que el PMI serveis del Japó s'ha situat per sota del que s'esperava. A més, l'agència Moody's ha retallat a negativa la perspectiva de la valoració de la Xina, a causa del menor creixement esperat i de la crisi immobiliària del gegant asiàtic, entre altres factors.

A Espanya, el PMI serveis del novembre s'ha moderat més del que s'esperava, tot i que s'ha mantingut al territori d'expansió. Manquen per publicar-se el PMI i l'ISM serveis als Estats Units.

I encara que aquesta setmana serà atípica al nostre país, pel Pont de la Constitució, als EUA es coneixeran els propers dies dades del mercat laboral claus per determinar l'esdevenir de la política monetària de la Reserva Federal (Fed), com l'informe ADP (dimecres) i l'informe d'ocupació (divendres).

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

Per anàlisi tècnica, l'IBEX 35 no dona senyals de debilitat després del seu impressionant ral·li alcista de les darreres setmanes. Encara que “el volum negociat des de dijous està decreixent, a mesura que segueix guanyant posicions. Això és un indicatiu que hem de ser molt prudents a curt termini.

A més, cal ser conscients dels alts nivells de sobrecompra que observem des de fa dies i que podrien acabar per empènyer el selectiu espanyol a prendre's un respir", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El primer nivell de suport es troba als 10.000 punts. Si els perd, el més normal és que puguem acabar veient una correcció fins al nivell dels 9.700 punts".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,42% (73,35 dòlars) i el Brent avança un 0,22% (78,20 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,47% (1,0784 dòlars), i l'unça d'or retalla un 0,5% (2.032 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,18% i el bitcoin escala fins als 42.600 dòlars.

Noticias relacionadas

contador