ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 11 de abril de 2023 en
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat amb lleugeres caigudes aquest dimarts (-0,06%, 9.235,9 puntos). Dins del selectiu han destacat les pujades en Amadeus després de publicar resultats. Al costat dels descensos, la banca ha copat les caigudes, juntament amb altres companyies com Solaria i Acciona. Telefónica, que ha arrencat amb retallades pronunciades després d'anunciar una OPA a 2,35 euros per acció sobre la filial alemanya, ha recuperat parcialment, tot i que ha tancat amb caigudes del 0,54%.

Això, després que ahir Wall Street finalitzés la jornada amb alces molt moderades i que els descensos s'hagin imposat aquesta matinada a Àsia.

  • 11.282,90
  • 1,24%

Cal destacar les últimes dades de la balança comercial xinesa d'octubre, que mostren la sorpresa positiva d'una pujada del 3% a les importacions, cosa que posa fi a onze mesos de descensos consecutius. Les exportacions, per part seva, han continuat baixant i ho han fet a un ritme més ràpid (-6,4%). Aquestes dades reflecteixen que la recuperació de l’economia de la Xina continua sent molt desigual.

Als mercats asiàtics, cal destacar també aquest dimarts la decisió del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA per les sigles en anglès), que ha elevat tipus d'interès en 25 punts bàsics, fins al 4,35%. L'organisme ha dit que la inflació a Austràlia ha superat el punt àlgid, però que continua sent massa alta i està resultant més persistent del que s'esperava fa uns mesos.

UBS, WEWORK, CHATGPT...

Pel que fa a altres novetats de la jornada, destaquem en primer lloc els resultats que ha publicat avui UBS, amb unes pèrdues de 785 milions de dòlars al tercer trimestre a causa dels 2.100 milions de dòlars en despeses relacionades amb la integració de Credit Suisse.

També es parla aquest matí de WeWork, la companyia de lloguer d’oficines compartides, que s’ha declarat en fallida. La declaració de fallida es limita a les seus de WeWork als Estats Units i al Canadà, segons ha informat l'empresa en un comunicat de premsa. El passiu de l’empresa oscil·la entre 10.000 i 50.000 milions de dòlars, segons la declaració de fallida.

Aquest dimarts també és notícia ChatGPT, ja que ahir a la nit OpenAI va anunciar ChatGPT Turbo. És un nou model de llenguatge que promet abordar alguns dels punts febles dels models anteriors, GPT-3.5 i GPT-4. Aquest nou model té coneixements fins a l'abril del 2023.

Finalment, cal destacar que l'agenda d'aquest dimarts inclou la publicació de múltiples resultats empresarials a Espanya, com els d'Amadeus esmentats més amunt. A nivell macro, s'ha conegut la producció industrial d'Espanya i s'ha anunciat més tard els preus de producció de la zona de l'euro.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,0681 dòlars (-0,32%). El petroli ha caigut un 3,4%. El barril Brent s'ha situat als 82,27 dòlars i el WTI, als 78,01 dòlars.

L'or ha cedit un 0,9% (1.970 dòlars) i la plata ha perdut un 2,69% (22,61 dòlars).

El bitcoin ronda els 35.000 dòlars (34.622 dòlars) i l'ethereum, els 1.900 (1.854 dòlars).

La rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 4,591%

Noticias relacionadas

contador