ep bolsa madrid

L'IBEX 35 ha aprofitat aquest dijous atípic, per ser festiu a Madrid per la celebració del Dia de l'Almudena, per pujar de forma contundent (+1,31%) i acabar el dia superant la primera resistència més immediata (9.339 punts) i reconquerint els 9.400 punts (9.405 punts). Dins del selectiu, Sabadell, Amadeus, Acciona i Cellnex (que demà divendres publica resultats) s'han situat al capdavant, mentre que només tres títols han acabat en vermell (ArcelorMittal, el pitjor després de publicar resultats, Ferrovial SE i Bankinter).

  • 11.338,20
  • 1,73%

MÀXIMA TENSIÓ POLÍTICA

La tensió política a Espanya està aconseguint cotes no vistes en molts anys i ha tingut la seva màxima expressió avui en el xut, al mig del carrer, el fundador de Vox, Aleix Vidal-Cuadras, que està ferit de gravetat. Això es produeix després de moltes jornades de mobilitzacions als carrers contra l'acord entre PSOE i Junts per Catalunya per investir Pedro Sánchez, acord que finalment s'ha aconseguit i que inclou una llei d'amnistia per a tots els implicats en el procés sobiranista de Catalunya.

L'acord també tanca un punt al qual PSOE i Junts proposen "promoure el retorn a Catalunya" de les empreses que van abandonar la Comunitat Autònoma després del referèndum celebrat l'1 d'octubre del 2017. Entre elles hi ha CaixaBank i Banc Sabadell, a les quals se'n van unir moltes més.

D'altra banda, i també relacionat amb la situació política, Berkeley ha caigut avui amb força (-5,74%) precisament per l'acord del PSOE amb Junts per investir Sánchez. Com sabeu, l'actual Govern és contrari al projecte de mina d'urani de la companyia a Retortillo (Salamanca).

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats, Almirall ha perdut aquest dijous a prop d'un 2% a la borsa després de guanyar 14,4 milions durant els nou primers mesos de l'any, un 58,3% menys.

També ha presentat resultats ArcelorMittal, com s'esmenta més amunt, el benefici del qual va caure un 57% fins al setembre. Al tancament, ha publicat Inmobiliaria Colonial, amb pèrdues de 299 milions als nou mesos. A Europa, els resultats més destacats són els d'AstraZeneca, Deutsche Telekom i Merck.

Als EUA, el principal protagonista és Disney, que repunta un 7% a Wall Street després de superar els pronòstics amb les xifres.

LANE, LAGARDE, POWELL...

Christine Lagarde, presidenta del BCE, i Jerome Powell, faran intervencions a la tarda. El president de la Fed ha comentat aquest dimecres que "no veig la recessió com l'escenari més probable per als Estats Units ni per a l'economia mundial".

A nivell econòmic, s'han publicat les dades d'atur setmanal als Estats Units. Les peticions inicials de desocupació han baixat fins a les 217.000 des de les 220.000, gairebé en línia amb les 218.000 esperades.

A Àsia, les borses registren guanys moderats. L'IPC de la Xina continua mostrant deflació, ja que els preus van baixar un 0,1% en taxa mensual, cosa que ha situat la taxa interanual al -0,2%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

Per anàlisi tècnica, l'IBEX 35” s'intenta agafar a la mitjana de 200 sessions. El primer nivell de resistència es troba als 9.339 punts. Si aconsegueix superar aquest nivell, és molt probable un atac als 9.434 punts. Seria una bona notícia superar aquests preus, ja que ens faria pensar en un atac als 9.741 punts, màxims anuals.

Per sota, el primer nivell de suport és als 9.075 punts, mínim de l'últim buit alcista del 2 de novembre. Tot i això, el suport clau es troba als 8.879 punts, mínims d'octubre. Compte que si perd aquests preus podríem veure un canvi de tendència", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 0,9% (80,27 dòlars). Per part seva, l'euro es canvia als 1,0706 dòlars (-0,009%), i l'unça d'or puja un 0,4% (1.966 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,551% i el bitcoin repunta un 3% (36.449 dòlars).

Noticias relacionadas

contador