L'IBEX i la resta de borses del Vell Continent, que aquest dilluns van caure amb molta força davant l'aparició d'una nova soca de coronavirus al Regne Unit -que ha portat Europa a aïllar-se del país britànic- han rebotat aquest dimarts (IBEX: +1,85%. 7.934 punts). Dins el selectiu, que ha liderat Europa, han destacat les alces en IAG, Solaria o Amadeus, mentre que a la banda negativa, les pitjors són PharmaMar i Engás.

  • 11.154,60
  • 1,56%

La nova soca és molt contagiosa i, tot i que l'EMA (Agència Europea del Medicament) ha afirmat que no hi ha proves que sigui resistent a les vacunes, aquesta possibilitat preocupa especialment.

A l'altre costat de l'Atlàntic, la notícia és que la Cambra de Representants ha aprovat ja el nou pla d'ajuda a l'economia d'uns 900.000 milions de dòlars. Allà es publica avui el tercer i definitiu càlcul del PIB del tercer trimestre.

De tornada a l'IBEX i al seu aspecte tècnic, després de les caigudes d'aquest dilluns, quan es va deixar un 3%, els experts de Bolsamanía no descarten que estengui la correcció després de polvoritzar el suport de curt termini situat als 7.978 punts. "No descartem veure com busca suport al voltant de la mitjana de 200 sessions, mitjana que es troba als 7.200 punts", expliquen els analistes de Bolsamanía.

Des del punt de vista empresarial, és notícia que Endesa ha anunciat 1.200 baixes voluntàries a Espanya amb un cost de 390 milions d'euros.

Per la seva banda, en el pla polític, l'atenció segueix posada en el Brexit. Segons l'opinió dels experts, ara és fins i tot més difícil que s'arribi a un acord aquests dies perquè el Regne Unit està centrat en frenar la nova soca de virus. "A més, seguirem la distribució de la vacuna de Pfizer a la Unió Europea després que s'aprovés ahir", indiquen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1%, fins als 50,42 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,06% i es canvia a 1,2249 dòlars. A més, l'unça d'or baixa un 0,2%, fins als 1.878 dòlars, i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al 0,06%.

Noticias relacionadas

contador