ep el presidente del consejo europeo charles michel con mascarilla
Mario Salerno/European Council / DPA

Els índexs del Vell Continent recuperen posicions (Ibex: +0,51%) a mesura que els rumors relacionats amb un acord sobre el Fons de Recuperació europeu cobren força. Segons Bloomberg, els països 'frugals' estarien disposats a acceptar 390.000 milions d'euros com una subvenció i la resta, com a préstecs amb baixos tipus d'interès. S'espera que es formalitzi un acord a partir de les 16.00 hores.

  • 11.362,80
  • 1,10%

El president del Consell Europeu, Charles Michel, va recordar aquest cap de setmana als presents a la cimera que, ara com ara, més de 600.000 persones han mort a causa del coronavirus arreu del món.

La pandèmia continua sent focus d'atenció per als mercats, ja que els casos de Covid-19 augmenten a un ritme alarmant a certes parts del món. Les dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins van mostrar que el dissabte es van confirmar més de 70.000 casos als EUA, i ja són dos dies seguits amb com a mínim 70.000 noves infeccions registrades.

Arrenca així una setmana que estarà marcada pel començament de la temporada de resultats del segon trimestre a Espanya, amb els comptes d'Iberdrola i Naturgy el dimecres i de Repsol el dijous. Aquest dilluns ha publicat fora del nostre país Julius Baer, que ha registrat una pujada del 43% en el benefici net del primer semestre.

Així mateix, els inversors també estaran molt pendents dels PMI europeus i americans que es publicaran el divendres.

D'altra banda, aquest dilluns també es parla de Telefónica, que cau després d'anunciar aquest cap de setmana que la seva filial del Brasil ha presentat una oferta per a adquirir el negoci mòbil d'Oi. Així mateix, Grifols (+3,23%)ha comunicat aquest dilluns la compra de fàbriques i centres de plasma al Canadà i els EUA per 460 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador