brokercbtecnologia

Les borses europees no han aconseguit salvar al jornada. L'Ibex ha acabat amb un descens del 0,16% després d'haver passat tant pel vermell com pel verd en diversos moments de la sessió. Finalment ha pogut més la pressió d'IAG (-4,37%), PharmaMar (-3,75%) i Inditex (-3,14%) que l'embranzida de les financeres (+5,30%), CaixaBank (+1,61%), Bankia (+1,20%) i Bankinter (+1,68%).

  • 10.765,00
  • 1,23%

La jornada ha començat amb forts descensos, superiors a l'1% a l'Ibex, després de les pronunciades retallades de la passada sessió a Wall Street (Dow Jones: -1,9%; S&P: -2,37%; Nasdaq: -3,02%). Jerome Powell, president de la Fed, va demanar aquest dimecres que el Govern dels EUA llanci una nova ronda d'estímuls sobre la primera economia del món. Des de la Reserva Federal se senten sols mentre republicans i demòcrates allarguen durant mesos la seva negociació i es mostren incapaces d'arribar a un acord sobre un altre paquet de mesures per a pal·liar els efectes de la Covid-19.

"El principal problema de la Reserva Federal és que els polítics estatunidencs semblen més interessats a lluitar en una campanya electoral que a aprovar un nou pla d'estímul que ajudaria al poble estatunidenc, i aquesta avaluació molt més pessimista sembla haver tornat a minar el sentiment en el que està resultant ser un clima d'inversió molt voluble", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Les caigudes a l'altre costat de l'Atlàntic s'han traduït en aquest mal comportament de les accions europees aquest dijous. A més, tampoc no ajuda que els mercats asiàtics han viscut igualment una mala jornada per l'augment de la tensió entre Corea del Nord i Corea del Sud per l'assassinat d'un funcionari sud-coreà a Corea del Nord.

A Europa, després dels PMI que es van conèixer durant la sessió d'ahir, aquest dijous s'ha publicat l'IFO alemany. Els experts reconeixen que la necessitat d'adoptar mesures fiscals és cada vegada més evident després d'observar algunes dades econòmiques recents, subratllant les "mancances" que mostra l'economia alemanya, entre d'altres. L'IFO de clima de negoci de setembre, el de situació actual i el d'expectatives han quedat, en tots els casos, per sota de l'esperat. No obstant això, tots han millorat enfront del mes previ (93,4, 89,2 i 97,7, respectivament).

Quant a la situació amb el coronavirus, el nombre de casos reportats diàriament a Regne Unit segueix augmentant. El país va anunciar ahir 6.718 casos, un increment de 1.252 des del dimarts. Mentrestant, dos ministres del govern alemany, Heiko Maas i Peter Altmaier, estan ara en quarantena després de mantenir contactes pròxims amb persones que van donar positiu de la malaltia.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'Ibex, el selectiu se la juga a la base del canal, els 6.450 punts. Si els perd, se n'aniria cap als mínims de l'any (5.814 punts).

Noticias relacionadas

contador