ep vision general del interior del palacio de la bolsa de madrid espana a 22 de septiembre de 2020
Eduardo Parra - Europa Press

Malgrat haver intentat reaccionar a l'alça recolzat en els bancs o Telefónica, l'Ibex no té força per a rebotar i ha retrocedit un -0,23%, una caiguda similar a la de la resta d'Europa. El selectiu espanyol s'ha deixat en l'acumulat setmanal un 4,35%, de tal manera que tanca la seva quarta setmana consecutiva en vermell, la pitjor des de finals de juliol. El dilluns va ser una sessió nefasta, condicionada per les notícies de pràctiques il·lícites dels bancs, dubtes sobre la vacuna, pors pel rebrot de coronavirus... i des d'aquest dia l'índex espanyol ha estat incapaç de recuperar-se.

  • 10.765,00
  • 1,23%

"Les borses han passat la major part de la setmana en una muntanya russa emocional, amb els inversors rebent importants bufetades", resumeix el director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, Michael Hewson. A l'altre costat de l'Atlàntic, la Reserva Federal (Fed) ha mostrat la seva preocupació per la situació econòmica dels EUA i ha demanat a republicans i demòcrates que arribin a un acord per a un paquet d'ajudes que ajudin a pal·liar els efectes de la Covid-19, acord que no acaba de ratificar-se. L'última notícia sobre aquest tema té a veure amb la proposta, de 2,2 bilions de dòlars, que han redactat els demòcrates, segons informa Bloomberg.

Tècnicament, l'Ibex ha perdut aquesta setmana el suport dels 6.900 punts i es manté molt a prop de la base del canal, entorn dels 6.450 punts. Els experts de Bolsamanía adverteixen que, si perd aquest nivell, se n'aniria cap als mínims de l'any, els 5.814 punts, cosa que consideren "probable". Per dalt, pel costat de les resistències, la part alta del canal passa en aquest moment pels 7.200 punts, aproximadament.

Durant aquesta setmana ha quedat constatat el mal aspecte tècnic dels grans valors de l'Ibex. Encara que el BBVA ha rebotat després de millorar les seves previsions per a l'any gràcies a la situació de Mèxic i després d'obrir la porta al pagament del dividend, tant aquesta entitat, com Santander o Telefónica, que també estan reaccionant a l'alça avui, s'enfonsen en l'acumulat de l'any i no aconsegueixen aixecar el cap.

IAG també ha tingut una setmana de descensos constants (avui cau un 4,5% més) en plena ampliació de capital i mentre lluita per no perdre l'euro per acció, mentre que d'altres títols grans, com Inditex o Repsol, han sofert igualment.

La setmana vinent es tancarà el mes. Si les coses no canvien de manera substancial, l'Ibex saldarà el setembre amb pèrdues. De moment cau prop d'un 5%.

Noticias relacionadas

contador