ep la bolsa de madrid espana a 28 de diciembre de 2020 el ibex 35 experimentaba un ascenso del 038
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'Ibex continua amb la seva falta de consistència, un dia pujant i a l'altre baixant, en el seu intent per avançar cap a aquests 8.439 punts, màxims de l'any. Aquest dimarts va retallar posicions i ara els experts de Bolsamanía no descarten que cobreixi el buit alcista que es va deixar aquest dilluns en els 8.055 punts abans d'atacar la seva primera resistència immediata, en els 8.260 punts. "Si aconsegueix superar-la, podríem acabar veient una extensió dels guanys cap a aquest nivell dels 8.439, màxims anuals que es van marcar al començament de 2021", expliquen. De moment, a aquestes hores del dimecres cotitza amb caigudes del 0,45%, en els 8.115 punts.

  • 11.298,80
  • 0,00%

Dins del selectiu destaca la fortíssima volatilitat en PharmaMar (ha arribat a enfonsar-se un 12%. Ara puja un 0,7%) sense que s'hagin conegut notícies que justifiquin aquest comportament. En el costat positiu criden l'atenció les alces en Almirall després d'aconseguir l'exclusiva per a comercialitzar la crema Wynzora a Europa.

Amb tot, el que s'observa en el mercat és una absència evident de catalitzadors. Més enllà de les notícies relacionades amb la pandèmia i les vacunes, a les quals els índexs s'han 'habituat', hi ha molt poques novetats, i les bosses acusen aquesta falta de revulsius.

Wall Street va acabar ahir la jornada pla, amb signe mixt, i la sessió a Àsia també ha passat 'sense pena ni glòria'. Els analistes de Danske Bank reconeixen que la d'ahir va ser una jornada "apagada" i que avui els inversors estaran pendents a la publicació de les actes de la Reserva Federal (Fed).

"És probable que les actes del FOMC d'avui siguin una mica antiquades donats els recents esdeveniments. No obstant això, podrien oferir una interessant visió d'algunes de les discussions que van tenir lloc entorn dels riscos d'un fort augment de la inflació", apunten des de CMC Markest.

RES CANVIA

L'arribada de Joe Biden a la presidència dels Estats Units sembla que no suposarà molts canvis en el que als aranzels als productes europeus es refereix. Ja s'esperava d'ell que fora més diplomàtic però que, al final, no toqués gran cosa, i ahir es va confirmar.

El nou Govern estatunidenc no considera necessari modificar o esmenar els aranzels sobre productes europeus que va aprovar l'Executiu de Donald Trump en el marc de la disputa pels subsidis a Airbus. Entre els productes europeus sense modificació aranzelària està l'oliva espanyola.

Durant la campanya electoral, Biden va assegurar que revisaria quan arribés al càrrec les accions comercials que havia emprès Donald Trump, però que no tenia previst fer marxa enrere. A principis de febrer, el nou president va decidir reactivar els aranzels a les importacions d'alumini d'Unió dels Emirats Àrabs que Trump havia eliminat al final del seu mandat.

BUFFETT REVELA LES SEVES POSICIONS

Berkshire Hathaway, propietat del famós inversor i multimilionari Warren Buffett, ha rellevat les participacions que tenia en empreses al tancament de 2020, mostrant importants posicions en Chevron i Verizon Communications.

Berkshire posseïa 146,7 milions d'accions de Verizon per un valor de 8.600 milions de dòlars a la fi de 2020 i 48,5 milions d'accions de Chevron per un valor de 4.100 milions de dòlars, segons una presentació feta als reguladors.

La participació en Verizon va augmentar considerablement des del final del tercer trimestre, quan Berkshire posseïa 58,4 milions d'accions per valor de 3.400 milions de dòlars. La participació en Chevron va pujar de forma més modesta en el quart trimestre, des dels 44,3 milions que posseïa a la fi del tercer trimestre.

Totes dues companyies estan pujant un 3% en el 'fora d'hores.

ALTRES MERCATS: EL BITCOIN AVANÇA PER SOBRE DE 51.000

L'euro cotitza a aquestes hores a 1,2062 dòlars. El petroli puja al voltant d'un 0,7%, amb el Brent en 63,90 dòlars i el West Texas en 60,43 dòlars.

L'or i la plata cauen ara, fins als 1.785 i els 27,09 dòlars, respectivament.

El quant a les criptodivises, el bitcoin puja un 5,6%, en els 51.352 dòlars, i l'ethereum avança un 4%, fins als 1.813 dòlars.

Noticias relacionadas

contador