metaversocb42

Enmig de l'expectació al voltant del metavers, el gegant del comerç minorista Walmart ha revelat els seus plans d'entrar al camp de la realitat virtual/realitat augmentada (VR/AR) altament immersiva i al món basat en la cadena de blocs.

Segons avancen diversos mitjans, les sol·licituds de marca registrada de Walmart indiquen que l'empresa està buscant establir els seus propis NFT (tokens no fungibles) i criptodivises, informa CNBC.

Una de les sol·licituds de marca comercial detalla possibles "serveis d'entrenament físic" i "classes al camp de la salut i la nutrició" que podrien tenir lloc en entorns d'RV/AR.

En una presentació separada, la companyia va dir que "oferiria als usuaris una moneda virtual, així com tokens no fungibles, o NFT", assenyala l'empresa en un informe aquest diumenge.

"Walmart explora contínuament com les tecnologies emergents poden donar forma a les futures experiències de compra", ha assenyalat un portaveu de Walmart als informes dels mitjans de comunicació, "Estem provant noves idees tot el temps. Algunes idees es converteixen en productes o serveis que arriben als clients. I d'altres les provem, les repetim i n'aprenem", segons l'empresa.

Altres minoristes també tenen plans per entrar al metavers, com Nike, que pretén introduir NFT i sabatilles virtuals, mentre que Adidas està venent la seva col·lecció de NFT al metatars.

Gap també ha començat a vendre NFT de les seves icòniques dessuadores amb logotip.

S'espera que el mercat de les transaccions al Metavers arribi als 6.100 milions de dòlars aquest any, ja que gegants tecnològics com Meta (abans Facebook) apunten en gran mesura a la tecnologia basada en l'RV/AR per oferir experiències d'immersió més profundes milers de milions de persones en el futur.

Segons l'empresa de recerca Strategy Analytics, es preveu que el mercat mundial del metavers arribi als 42.000 milions de dòlars el 2026.

El gegant de les xarxes socials, Facebook, ha dit que gastarà més de 10.000 milions de dòlars per desenvolupar la visió del metavers.

contador