ep archivo   bitcoin 20221129130304
BSM.UPF.EDU - Archivo

Les criptomonedes no aconsegueixen aixecar cap. El bitcoin (BTC), la moneda digital més gran del món, es deixa un 0,10% aquest dilluns i perd els 17.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH), la major altcoin, retrocedeix un 0,13% i intenta consolidar-se a prop dels 1.200 dòlars.

El sector continua immers en els efectes que han provocat les pujades dels tipus d'interès per part dels bancs centrals. El mercat continua preocupat per la política monetària massa agressiva tant per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed) com del Banc Central Europeu (BCE). El temor entre els inversors se centra ara en si la Fed i el BCE empenyeran les economies a una recessió.

Des d'un punt de vista tècnic, al bitcoin s'ha vist un "intent de ruptura fracassat del canal dominant i torna a l'origen. Els 17.500 dòlars van ser superats en una sessió, però no es va aconseguir mantenir aquesta zona. El volum no va ser especialment destacable i la falta de força ens fa tornar al canal”, destaca Javier Molina, analista sènior de mercats per a eToro.

Així, segons Molina, la zona 15.500-17.500 segueix dominant a curt termini en espera de notícies de l'ecosistema. "D'aquí vindrà un impuls o un altre i això ens ha de portar a la màxima cautela. Perdre els 15.500 dòlars suposaria anar cap als 12.500 dòlars. Els 17.500 dòlars són la resistència que cal batre i mantenir", afirma.

Les 'criptos' també segueixen immerses en la incertesa i la por que estan provocant les notícies al voltant de Binance, el colós del sector, sobre la seva investigació per possible rentat de diners als Estats Units, així com per les retirades massives per por d'una insuficient col·lateralització dels seus actius.

A la resta del mercat, pocs moviments. Binance coin (BNB) avança un 0,5%, mentre que dogecoin (DOGE), cardano (ADA) o solana (SOL) cedeixen posicions.

contador