nftcb1

Un treballador antic del mercat de criptovalors no fungibles OpenSea ha estat detingut i acusat de trànsit d'informació privilegiada sobre NFT.

Nathaniel Chastain, antic director de producte de l'empresa, ha estat acusat de frau electrònic i frau monetari per utilitzar informació confidencial sobre els NFT que apareixerien a la pàgina d'inici d'OpenSea per al benefici econòmic personal. Utilitzant els seus coneixements d'informació privilegiada, Chastain podria haver comprat dotzenes d'NFT, que representen actius digitals com a art i objectes de videojocs, abans que apareguessin al servei i els podria haver venut posteriorment per obtenir beneficis.

A l'acusació, presentada al Tribunal de Districte dels Estats Units per al Districte Sud de Nova York, l'Oficina Federal de Recerca afirma que Chastain era responsable de seleccionar els NFT que apareixien a la pàgina principal d'OpenSea. OpenSea mantenia confidencial la informació relativa quins NFT apareixerien, ja que quan una NFT apareixia a la pàgina d'inici, el preu que els compradors estaven disposats a pagar augmentava substancialment.

Entre juny i setembre del 2021, Chastain va utilitzar la informació confidencial per comprar les NFT i posteriorment vendre-les amb benefici. En una transacció típica, el benefici de Chastain oscil·laria entre dues i cinc vegades el preu a què havia comprat les NFT.

Chastain va intentar, a més, amagar el seu presumpte frau utilitzant carteres de criptomonedes anònimes i comptes anònims a OpenSea.

"En aquest cas, tal com s'al·lega, Chastain va posar en marxa un antic pla per cometre trànsit d'informació privilegiada utilitzant el seu coneixement d'informació confidencial per comprar dotzenes d'NFT abans que apareguessin a la pàgina d'inici d'OpenSea", va dir el director adjunt de l'FBI, Michael J. Driscoll, en un comunicat.

El fundador i director executiu d'OpenSea, Devin Finzer, va parlar per primera vegada de les acusacions al setembre sense nomenar Chastain. Tot i que va assenyalar que les acusacions eren increïblement decebedores. Finzer va afegir que OpenSea havia "encarregat a un tercer que fes una revisió exhaustiva de l'incident i formulés recomanacions sobre com podem reforçar els nostres controls actuals."

Els càrrecs de Chastain per frau electrònic i blanqueig de diners tenen una pena màxima de 20 anys de presó.

Noticias relacionadas

contador