ep ferran adria
EUROPA PRESS - Archivo

Telefónica llança aquest dijous una col·lecció de 114 criptovalors no fungibles (NFT per les sigles en anglès) associada a una sèrie de 114 dibuixos únics en format digital realitzats per Ferran Adrià que simbolitzen la història de l'evolució culinària.

  • 4,15€
  • 0,78%

En un comunicat oficial distribuït per la companyia indiquen que cada NFT és una còpia digital exclusiva de cada dibuix, que va acompanyada d'un certificat digital d'autenticitat registrat a la block (cadena de blocs) que permet atribuir i demostrar la propietat del contingut.

La col·lecció va ser realitzada per Ferran Adrià el 2013 i ha estat exposada a prestigioses galeries i fires d'art internacionals com Nova York, Miami, Madrid o Buenos Aires, entre altres llocs. Hi desenvolupa la teoria de l'evolució culinària tractant de plasmar la genealogia dels inicis del gastronòmic i trencar amb ells el relat habitual dels inicis de la humanitat.

La companyia emet els NFT a través de TrustOS, producte desenvolupat i comercialitzat per Telefónica Tech per facilitar a les empreses la interacció amb xarxes públiques i privades de la cadena de blocs.

El cost per NFT és de 0.1846 ether, que equival a aproximadament 500 euros i es comercialitza a través del web d'elBullifoundation o directament a OpenSea. Tot allò recaptat es destinarà a elBullifoundation, fundació que contribueix a posar en valor el llegat gastronòmic creat a elBulli al llarg de la seva història.

"Aquest projecte reafirma el compromís mutu que vam establir el 2010 amb Telefónica com a 'partner' tecnològic d'elBullifoundation. L'evolució de la humanitat va lligada a l'evolució de la cuina i de la tecnologia i en aquesta col·lecció de NFT vam reunir tots aquests elements per promoure la innovació com a element transformador de la societat”, comenta Ferran Adrià sobre el projecte.

Per la seva banda, des de Telefónica afirmen: “Celebrem anar de la mà de Ferran Adrià a la primera col·lecció de NFT de la seva col·lecció de dibuixos personal. Des de Telefónica apostem per seguir explorant casos d'ús en les noves tecnologies associades a NFT, cadena de blocs, Web3 i el metavers que representin l'enorme oportunitat de negoci que signifiquen per a les diferents indústries i sectors”.

Noticias relacionadas

contador