le bitcoin au plus bas depuis 2020 la plate forme celsius gele les retraits 20220613123819

El mercat de les criptomonedes segueix sense trobar una direcció ben definida cap a la qual anar i un clar signe mixt entre els principals criptovalors. Aquest dilluns, el bitcoin (BTC) el criptoactiu més gran del món, registra lleugeres caigudes i intenta consolidar els 19.300 dòlars guanyats durant el cap de setmana. Per la seva banda, l'ethereum (ETH), l'altcoin més gran del planeta, puja amb moderació i se situa als 1.330 dòlars.

Les criptos han guanyat impuls alcista durant els últims compassos del cap de setmana, registrant pujades d'un 2%. Aquest va ser el cas del bitcoin, que a última hora de la tarda va començar a pujar fins als 19.600 dòlars a les 12 de la nit d'aquest mateix dilluns, encara que el preu s'ha anat retallant les últimes hores fins a arribar als nivells actuals.

Segons la companyia de criptoanàlisi Messari, aquesta fluctuació no és tan rara com podria semblar a primera vista. “L'actual acció del preu de bitcoin és anòmala, però no és única. El BVOL, (l'índex) que mesura el ritme de les fluctuacions del preu d'un actiu en el temps, ha assolit aquests nivells al passat”, expliquen. En aquest sentit, aquests analistes destaquen que “els tres darrers tancaments de BVOL per sota de 25 han donat lloc a grans moviments: dos a l'alça i un a la baixa”.

“Des d'un punt de vista tècnic, res de nou a l'horitzó”, apunta Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, “Baix volum de contractació, volatilitat a la baixa i el rang que marquem dels 17.500-22.500 dòlars que segueix intacte". Segons aquest expert, si el BTC aguanta el nivell dels 19.000 dòlars als propers dies, anirà a l'alça; si no, els preus per sota del suport dels 19.000 dòlars “obren camí fins a la referència dels 17.500”. “Perdre aquest nivell suposa anar a cercar els 13.500 dòlars. Atents al volum real com la pista que indiqui el camí probable de moviment”, afegeix.

Així mateix, la majoria dels analistes destaquen que el preu del criptoactiu més gran del món sembla dependre en bona mesura del comportament de l'S&P 500 i molts d'aquests esperen encara més caigudes per al selectiu borsari més important del món. “Des dels seus màxims, el bitcoin ha caigut un 73% i l'S&P 500, un 27%. En canvi, durant els darrers 3 mesos, bitcoin ha caigut un 27% i l'S&P 500, un 19%, una diferència de només el 8%”, assenyala la companyia d'anàlisi CryptoQuant.

“El nostre objectiu de finals d'any de 3.300 punts per a l'S&P podria ser superat a la baixa. Tot i això, 3.000 punts ens semblen un punt d'entrada en què s'hauria de trencar la doble dinàmica desfavorable d'afebliment de les dades macro i augment de la inflació”, explica Wolf von Rotberg, estrateg de renda variable a J. Safra Sarasin Sustainable AM. Aquest expert anticipa una caiguda addicional d'entre el 10% i el 20% des dels nivells actuals, cosa que també han anticipat altres grans empreses com Bank of America i Morgan Stanley.

No és l'única dada que anticipa més dolor per al bitcoin. Segons les dades de CryptoQuant, un gran nombre de bitcoins s'han posat al mercat als últims dies, cosa que pot indicar una caiguda dels preus a curt termini. Aquesta empresa espera fortes caigudes entre el proper 22 de novembre i el 23 de desembre i destaca que el 50% dels moviments que s'han produït durant els últims dies han estat al mercat de les altcoins, volums que han donat lloc recentment a grans caigudes del bitcoin, destacant la caiguda des dels 67.000 als 36.000 dòlars entre novembre de 2021 i gener de 2022.

A la resta del mercat, el cardano (ADA) i MATIC (Polygon) són algunes de les altcoins que millor ho han fet durant les últimes 24 hores amb pujades de més del 2% i el 6%, respectivament. La solana (SOL) s'anota un repunt del 0,5% i Shiba inu (SHIB), més del 0,1%.

contador