bitcoincbma2

Moderat rebot al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) supera els 21.000 dòlars després de repuntar a prop d'un 2% a les últimes 24 hores, mentre que l'ethereum (ETH) remunta gairebé un 3% fins als 1.570 dòlars després d'una jornada de pèrdues importants.

"El bitcoin està trobant suport enfront del nivell dels 20.000 dòlars", assenyala Edward Moya, analista sènior de mercats d'Oanda. Per a aquest expert, el “criptoespai s'està netejant”. "Mentre no veiem que una important borsa amb bona reputació s'enfonsi, els operadors poden majoritàriament arronsar les espatlles davant les notícies de la desaparició de criptoempreses més petites", apunta.

Una d'aquestes companyies podria ser el criptoprestamista Genesis, filial del conglomerat Digital Currency Group (DCG), que s'ha declarat en fallida a les últimes hores després de diversos mesos sota pressió pels problemes de liquiditat que van començar amb la fallida de Three Arrows Capital i que s'han accentuat després del col·lapse d'FTX. Segons ha assenyalat la companyia, el nombre de creditors és de més de 100.000, mentre que els passius agregats oscil·len entre els 1.200 i els 11.000 milions de dòlars.

En la seva declaració, Genesis afirma que espera que el procés de reestructuració deixi diners per pagar els creditors no garantits, un grup que es pot eliminar en cas de fallida si la situació és extremadament greu.

La possible fallida del criptoprestamista, el front obert més important del qual és la disputa amb Gemini arran del programa Gemini Earn, era un dels tres principals perills que l'expert en criptodivises Teeka Tiwari observava al mercat de les criptomonedes. Segons aquest analista, si Digital Currency Group es veu obligada a pagar tots els creditors de Genesis, “pot ser que hagi de liquidar tot el Grayscale Bitcoin Trust (el fons de bitcoin més gran del món)” per fer front als pagaments. “S'alliberaran 643.572 bitcoins al mercat. Això són 13.700 milions de dòlars. Seria un xoc massa gran perquè el mercat ho absorbís netament”, apunta.

Binance i la seva dependència de Tether també han estat posades sota el focus de Tiwari, que també assenyala un focus de preocupació en la investigació que els Estats Units estan duent a terme sobre el possible rentat de diners a la borsa de criptomonedes més gran del món. Aquest dijous, el Tresor dels Estats Units va assenyalar que Binance va ser el principal receptor dels bitcoins de la xarxa de cibercrim liderada per l'exchange hongkonguès Bitzlato i el mercat rus de la darknet Hydra.

D'altra banda, l'actual CEO d'FTX i encarregat de liquidar la borsa fundada per Sam Bankman-Fried, John J. Ray III, ha assenyalat en una entrevista concedida a The Wall Street Journal que reviure el fallit 'exchange' és una possibilitat. Tot i les acusacions contra Bankman-Fried i altres alts càrrecs, Ray ha elogiat la tecnologia d'FTX i ha assegurat que “si hi ha un camí a seguir sobre això, no només ho explorarem, sinó que ho farem”. Recentment, els liquidadors d'FTX van recuperar més de 5.000 milions d'actius d'FTX per poder satisfer el deute amb els creditors.

A la resta del mercat, el ripple (XRP) i el cardano (ADA) remunten un 1,2%, mentre que Binance coin (BNB) retrocedeix a prop d'un 1%, percentatge que perd la solana (SOL), que se situa als 21 dòlars. Polkadot (DOT) repunta un 1% i Shiba inu (SHIB), un 2%.

contador