bitcoin perdidas
Karolina Grabowska (Pexels)

El mercat de les criptomonedes torna a caure aquest divendres. El bitcoin (BTC), que repunta a aquesta hora, cau un 0,9% en les últimes 24 hores i torna a cotitzar per sota dels 27.000 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) intenta mantenir els 1.800 dòlars després d'un dijous de pèrdues.

"El bitcoin continua consolidant-se després d'haver caigut per sota dels 27.000 dòlars, una ruptura que podria haver estat el catalitzador d'un descens més pronunciat i encara ho pot ser", explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda.

Segons aquest expert, la tendència recent continua sent “molt contrària” i la consolidació de la criptomoneda reina “no canvia realment això”. “Siguem realistes, un altre moviment a la baixa encara el deixa amb un guany molt saludable des del començament de l'any i en una posició forta. El següent nivell de suport important sembla que és als 25.000 dòlars”, afegeix.

Per la seva banda, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, adverteix que el bitcoin està perforant el suport dels 26.520 dòlars. “La confirmació de l'abandonament d'aquest nivell de preus ratificaria l'inici d'una correcció d'envergadura que podria acabar portant la criptomoneda fins al nivell dels 24.000 dòlars, i sense descartar un suport a la mitjana de 200 sessions, mitjana que es troba als 22.000 dòlars”, afegeix.

"Per veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar a la superació dels màxims anuals dibuixats al mes d'abril passat als 31.200 dòlars, preus més d'un 15% per sobre dels actuals", sentencia Nuez.

La companyia d'anàlisi de cadena de blocs Coinglass creu que aquests moviments a la baixa es deuen a la incertesa econòmica, encara que la majoria dels inversors d'Àsia, el mercat més actiu de criptomonedes, es continuen mostrant optimistes amb la trajectòria del bitcoin. Segons les dades, un 53% de les posicions en bitcoin en aquests moments són a llarg, mentre que el percentatge restant s'ha posicionat a curt. A més, les dades de liquidació també afavoreixen les posicions llargues: a les últimes hores, es van liquidar 7,3 milions de dòlars en posicions curtes, enfront dels 1,57 milions de dòlars en llargues.

Pel que fa al sostre de deute dels Estats Units, sembla que el pacte podria estar a prop. El president de la Cambra de Representants, el republicà Kevin McCarthy, ha assegurat que la setmana que ve es podria tancar l'acord.

D'altra banda, la presidenta de la Reserva Federal de Dallas, Lorie K. Logan, creu que les dades econòmiques obtingudes fins ara no justifiquen una pausa en les pujades dels tipus d'interès amb vista al proper conclave monetari del banc central nord-americà.

Al pla empresarial, la criptoborsa Coinbase ha tret el servei de subscripció sense comissions Coinbase One de la fase de proves beta i l'ha ampliat a una trentena de països. Així mateix, segueixen ressonant les paraules de Brad Garlinghouse, conseller delegat de Ripple, sobre la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) i la incertesa regulatòria que ha provocat als Estats Units, cosa que podria empènyer nombroses empreses fora de la primera economia del món.

A la resta del mercat, destaquen les pujades en ripple (XRP), que ha repuntat més d'un 3% a les darreres 24 hores. La resta de grans altcoins cotitzen a la baixa.

contador