usa la fed fortement determinee a faire reculer l inflation dit powell

Pocs moviments a les criptomonedes, en espera que el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, comparegui aquest dimarts. El bitcoin (BTC) està pràcticament pla a les últimes 24 hores i se situa molt a prop dels 23.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix lleugerament i manté, de moment, els 1.600 dòlars.

Com diem, tot passa per Powell. Quan el president de la Fed parla, els inversors escolten i reaccionen. La seva compareixença serà particularment interessant ja que els mercats van reaccionar amb pèrdues al sorprenent informe d'ocupació del gener, que va dilapidar gairebé completament l'optimisme creat després de l'última decisió de política monetària del banc central nord-americà.

“Bàsicament, les dades de les nòmines no agrícoles dels EUA han confós els operadors sobre la política monetària de la Fed i creuen que la Fed podria continuar amb el procés de pujades dels tipus d'interès durant uns mesos, ja que veuen que el mercat laboral dels EUA es troba en una posició sòlida mentre que la inflació tendeix molt per sobre del nivell desitjat”, explica Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade.

Així mateix, aquest expert assenyala que importants bancs nord-americans com Goldman Sachs han augmentat la probabilitat que es produeixi una recessió als Estats Units. Tot i que és cert, destaca Aslam, que la Fed “no presta molta atenció a aquestes prediccions a cegues elaborades pels bancs, ja que, la majoria de vegades, van endarrerides o s'ajusten a posteriori”, l'analista d'AvaTrade avisa que el sentiment del mercat sí que és important per als funcionaris del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès).

“Així doncs, és molt probable que el missatge d'avui sigui interessant i hi ha una gran possibilitat que provoqui més volatilitat als mercats. Si Jerome Powell manté la calma i manté el missatge incoherent amb l'anterior, podríem veure un repunt de la borsa dels Estats Units. Aquest és un escenari que molts esperen, ja que no creuen que la Fed sorprendrà els mercats amb alguna cosa nova i arriscar la seva reputació”, afegeix.

En aquest sentit, els falcons del banc central ja han pres posicions. El president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, ha avisat que la dada de feina podria animar el FOMC a votar per una pujada de tipus d'interès per sobre de la marca del 5%. Això requeriria una altra pujada de tipus de 25 punts bàsics, a més de les dues ja previstes, i Bostic ha indicat que el banc central podria tornar als 50 punts bàsics. “És possible? Dependrà de com repercuteixi la forta creació d'ocupació a la inflació, i no tindrem una resposta abans de la setmana que ve”, apunta Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

“Sense una recessió i més d'un 4% de desocupació aquest any, és extremadament improbable que la Fed retalli les taxes, cosa que significa que la nostra opinió que el preu del mercat de retallades aquest any és massa 'colom' encara es manté” , assenyalen els analistes del fons de criptomonedes QCP Capital. Edward Moya, analista sènior de mercats d'Oanda, ha indicat que, si la inflació a l'estranger "es torna més enganxosa del que pensàvem", augmentarà el risc d'"una venda decent a tot Wall Street que podria arrossegar el bitcoin".

Per si no n'hi hagués prou, als nervis per la compareixença de Powell ia la mediocre temporada de resultats se li han sumat l'augment de les tensions geopolítiques entre els Estats Units, la Xina i Rússia, han llastat l'ànim dels mercats al començament de la setmana.

A l'esfera de les criptos, Binance ha anunciat que suspendrà temporalment totes les transferències i retirades en dòlars sense donar-ne una raó concreta. Després de la decisió, es van produir retirades en criptomonedes valorades en centenars de milions, encara que la companyia assegura que es mantenen “aclaparadorament positius en dipòsits nets”. És la segona vegada durant els darrers dos mesos que Binance experimenta problemes d'aquest tipus. Així mateix, el mercat presta atenció al que faci la criptomoneda reina després que el Financial Times hagi revelat que Digital Currency Group, matriu del fallit criptoprestamista Genesis, ha començat a vendre les seves participacions en el fons de bitcoin més gran del món, Grayscale Bitcoin Trust.

A la resta del mercat, pèrdues al voltant del 2% a les principals altcoins del mercat. Només polygon (MATIC) i litecoin (LTC) repunten al voltant d'un 1,7% i un 2,5%, respectivament.

contador