photo d illustration du bitcoin

El mercat de les criptomonedes es pren un respir. El bitcoin (BTC) cedeix un 0,6% a les últimes 24 hores, encara que es manté per sobre dels 30.300 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) retalla més d'un 1% i s'allunya dels 1.900 dòlars.

El momentum creat per les múltiples sol·licituds de fons cotitzats (ETF) de bitcoin al comptat, un moviment liderat per BlackRock, va impulsar la criptomoneda reina per sobre dels 30.000 dòlars la setmana passada… encara que aquest impuls sembla haver-se dissipat. I és que, passada l'eufòria inicial, els inversors valoren ara que qualsevol aprovació per part de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) podria trigar mesos a arribar.

"El bitcoin s'ha consolidat una mica els últims dies després d'assolir nous màxims anuals a finals de la setmana passada. No hi ha hagut escassetat de notícies sobre criptomonedes, però l'entusiasme al voltant d'un ETF pot ser ben bé el que ha atret de nou als operadors. En qualsevol cas, promet ser una segona meitat d'any intrigant i potencialment volàtil, en espera del seu resultat i de les accions empreses contra diverses borses per part de la SEC", explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA, sobre això.

No obstant això, hi ha cert optimisme de cara al mes que ve, ja que el juliol ha estat històricament un període bo per a la criptomoneda reina, que ha pujat un 24%, un 20% i un 27% durant els últims tres anys. Experts com Markus Thielen, director de recerca de Matrixport, assenyalen que el BTC podria arribar als 36.000 dòlars durant les properes setmanes.

Mentrestant, altres analistes destaquen que el venciment aquest divendres dels contractes d'opcions de bitcoin podria donar un impuls addicional al preu de la 'cripto' més gran del món.

D'altra banda, el mercat comença a creure's a la Reserva Federal (Fed) i ja contempla una pujada dels tipus d'interès de 25 punts bàsics al juliol… i s'espera que n'hi hagi una altra més després d'aquesta hipotètica alça. Segons Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, una sèrie de bones dades macroeconòmiques podria alleujar les preocupacions del mercat, fent que els inversors tornessin "als bons de qualitat a més llarg termini", ja que, "digui el que digui la Fed, el final de l'enduriment és certament a prop”.

"Hem assistit a una forta caiguda de l'interès obert al deute públic nord-americà com a conseqüència de la disminució de les apostes dovish, però també hem vist com el rendiment del deute nord-americà a 2 anys es desplomava aquest matí per sota d'una tendència alcista de dos mesos, mentre que el rendiment a 10 anys continua paralitzat un toc per sota del nivell del 3,75%”, apunta.

A la resta del mercat, caigudes similars a les de BTC i ETH a les principals 'altcoins'. El ripple (XRP) es deixa un 1% i el cardano (ADA) i la solana (SOL), un 2%.

contador