ucrania rusia guerra
Alberto Sánchez

Després de l'atac rus a Ucraïna, el volum d'operacions del bitcoin i l'altcoin s'ha disparat un 200% en una de les principals plataformes de compravenda ucraïnesa.

Segons la informació de Cointelegraph, un dels criptobròquers ucraïnesos més grans, Kuna, ha triplicat el seu volum durant la jornada del 24 de febrer, amb la posada en marxa de l''operació militar especial' de Rússia, fins a superar els quatre milions de dòlars.

Amb l'inici del conflicte armat entre els dos països hi va haver un impacte evident en les monedes fiduciàries. En el cas del ruble rus, es va desplomar al nivell més baix de la història davant el dòlar i l'euro. Les autoritats ucraïneses també han posat en marxa mesures econòmiques que han provocat que els ucraïnesos es mostrin més partidaris de les criptomonedes. Això passa només una setmana després que el país aprovés una llei per legalitzar el bitcoin.

L'efecte ha estat immediat en l'intercanvi de criptomonedes ucraïnès, que ha passat de volums inferiors a 1 milió de dòlars el 21 de febrer a 4,1 milions de dòlars tres dies després.

Després de la gran caiguda patida, el ruble busca l'estabilització encara que el Banc Nacional d'Ucraïna ha anunciat una prohibició de fer pagaments amb les monedes de Rússia i Bielorússia i de fer transaccions amb persones i entitats als països esmentats.

Noticias relacionadas

contador