bitcoincbbit

L'ànim s'ha temperat als mercats de criptomonedes. El bitcoin (BTC) cedeix un 0,4% a les últimes 24 hores i se situa als 27.800 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cotitza pràcticament pla i manté el nivell dels 1.900 dòlars.

Les 'criptos' segueixen a terra de ningú i sense una narrativa clara. L'últim mes, sembla que l'absència de catalitzadors, tant a l'alça com a la baixa, han confós alguns inversors del mercat d'actiu digitals. De fet, els moviments provocats per l'acord sobre el sostre de deute dels Estats Units no han ajudat a definir la tendència de les criptodivises. Al contrari del que molts pensaven, el bitcoin no es va beneficiar de la incertesa pel possible impagament, sinó que es va comportar com una acció “tradicional” i es va veure pressionat a la baixa.

Segons Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, aquest episodi “ens ha recordat que la clau de l'èxit del bitcoin als Estats Units podria dependre de les properes eleccions presidencials”. En aquest sentit, Moya subratlla que hi ha diversos candidats, entre ells el governador de Florida Ron DeSantis, que s'han mostrat molt favorables a les criptos.

“La millora de la gana pel risc és una bona notícia per als operadors de criptomonedes. El repunt és una mica petit i podria durar poc, ja que quan s'arribi a un acord sobre el deute, l'atenció se centrarà en la Reserva Federal (Fed) i, potencialment, en un parell de pujades de tipus més, cosa que no és una bona notícia per a les criptoempreses de nova creació”, afegeix.

En aquest sentit, tot apunta que els Estats Units salvaran la bola de partit i ampliaran el sostre de deute. Aquest dilluns, Biden i McCarthy van estar organitzant els seus congressistes perquè el vot tiri endavant. En principi s'espera que el text sigui votat a la Cambra de Representants (cambra baixa) tan aviat com demà i que es passi al Senat (cambra alta), perquè sigui aprovat probablement aquest cap de setmana.

“Tot i que és factible que alguns dels republicans i dels demòcrates més radicalitzats hi votin en contra, creiem que la proposta de llei assolirà suficients vots dels legisladors dels dos partits a les dues cambres. Qualsevol escenari que no sigui aquest, provocaria fortes tensions als mercats de valors”, apunta Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities.

D'altra banda, les criptomonedes segueixen molt pendents del més que possible enduriment de la política monetària de la Fed. El banc central sembla haver canviat de postura a les últimes setmanes i, si bé alguns membres assenyalen que una “pausa” a la pujada de tipus d'interès estaria a prop, el consens creu que la Fed tornarà a trepitjar l'accelerador. Segons l'eina FedWatch del CME, els inversors creuen que hi ha un 60% de probabilitat que Powell i els seus elevin els tipus d'interès en 25 punts bàsics el proper 14 de juny.

A la resta del mercat, guanys importants del 4% en ripple (XRP) per l'optimisme d'una possible victòria judicial davant la SEC. Per la seva banda, polygon (MATIC) cedeix un 2% i cardano (ADA) repunta un 0,3%.

contador