bitcoin, dolar, criptomonedas, cripto
fabrikasimf on Freepik

El mercat de les criptomonedes no frena. El bitcoin (BTC) continua amb el seu rebot de principis d'any i guanya un 1,4% a les últimes 24 hores, cosa que li permet situar-se als 17.400 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) puja més d'un 0,8% i consolida els 1.300 dòlars.

La criptodivisa reina s'ha revaloritzat més d'un 5% des del començament d'any i ha tornat a nivells no vistos en gairebé un mes després d'un tancament del 2022 molt negatiu. Per a Craig Erlam, analista sènior d'Oanda, això es deu a una millora de la gana pel risc, encara que la situació continua sent “fràgil”. “Una sorpresa desagradable aquest dijous a l'informe d'inflació dels EUA podria fer que els actius de risc retrocedissin. Tot i això, l'entorn de les criptomonedes continua sent el principal impuls i s'ha calmat una mica durant les últimes setmanes, cosa que serà ben rebut pels inversors”, explica.

A l'agenda d'aquest dimecres no hi apareixen referències d'interès, amb els inversors esperant l'IPC del desembre dels Estats Units que es coneixerà aquest dijous i per al qual s'espera una baixada tant a la taxa general com a la subjacent.

“L'informe de l'IPC dels EUA d'aquesta setmana és ara el proper focus d'atenció en el marc de l'estira-i-arronsa que es lliura actualment, amb el mercat creient que la Reserva Federal haurà de retallar els tipus aquest any, mentre els funcionaris de la Reserva Federal insisteixen que no passarà res de semblant”, apunta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

En aquest front, les 'criptos' van rebre amb pujades les paraules de Powell que, segons Hewson, no va oferir pistes sobre el que pretén fer la Reserva Federal (Fed) en el futur, encara que recalqués la necessitat de seguir implementant mesures “poc populars” per domar la inflació. Altres membres del banc central, com Mary Daly o Raphael Bostic, sí que van ser més concrets i 'hawkish' que el seu president.

D'altra banda, Glassnode destaca que el període nadalenc ha estat “històricament tranquil” i recalca que és “estrany” que aquestes condicions es mantinguin durant molt més temps des d'una perspectiva tècnica. “Les ocasions anteriors en què la volatilitat del BTC i l'ETH va ser tan baixa han precedit entorns de mercat extremadament volàtils, amb exemples anteriors que van cotitzar tant a l'alça com a la baixa”, apunten a la seva anàlisi setmanal.

“L'activitat a la cadena de les dues principals divises continua sent extremadament feble, malgrat un repunt a curt termini després del col·lapse d'FTX. Utilitzant tant l'activitat a la cadena com les reduccions de capital realitzades, és segur dir que els excessos de la segona meitat del 2021 han estat expulsats en gran mesura del sistema. Aquest procés ha estat dolorós per als inversors, però ha acostat les valoracions del mercat als seus fonaments subjacents”, afegeixen.

A la resta del mercat, fort repunt de més del 4% en el ripple (XRP). El cardano (ADA) cotitza gairebé pla després de superar en capitalització de mercat el dogecoin (DOGE), que guanya més d'un 1% a les últimes 24 hores, igual que el polygon (MATIC). Litecoin (LTC), tron (TRX) i Shiba inu (SHIB) pugen més d'un 2%, mentre que la solana (SOL) suma un 0,7% i s'acosta a la capitalització de mercat d'LTC.

Noticias relacionadas

contador