putin bitcoin

La Unió Europea (UE) ha anunciat el seu vuitè paquet de sancions contra Rússia, que inclou la prohibició total dels pagaments originats a Rússia a les criptocarteres d'Europa. El paquet inclou com a principal mesura el límit al preu del petroli rus transportat per mar.

A l'abril, el bloc polític havia fixat en 10.000 euros els pagaments de criptomonedes des de Rússia als moneders de la regió.

Tot i això, la Comissió Europea va anunciar dijous que la prohibició s'ha endurit encara més. El bloc ha dit que està "prohibint tots els moneders, comptes o serveis de custòdia de criptoactius, independentment de l'import del moneder".

Entre les mesures també destaca que la UE bloqueja el transport marítim relacionat amb l'enviament de cru a tercers països des del proper mes de desembre, mentre que la mesura afectarà productes derivats del petroli a partir del febrer del 2023. A banda, la prohibició d'embarcacions de la UE per oferir serveis de transport marítim entrarà en vigor quan els Vint-i-set fixin el preu màxim, assumpte que es negocia a nivell del G7.

Finalment, la mesura no afectarà el cru que arriba a través d'oleoducte, cosa que països com Hongria i altres socis europeus sense sortida al mar demanaven a causa de la seva gran dependència del petroli rus.

Pel que fa a les mesures comercials, el paquet contempla la prohibició de més importacions de productes russos com l'acer, fusta, productes paperers, cigarrets, cosmètics i plàstics, a més d'elements de joieria com a pedres precioses.

A banda de les exportacions europees, es restringiran més la tecnologia relativa al sector aeri, així com la prohibició de vendre armes d'ús civil, certs components electrònics, químics i béns que puguin ser emprats amb ús repressiu, una mesura amb què la UE busca minvar la capacitat militar de Moscou.

contador