garlinghouse ripple xrp
Steve Jennings/Getty Images for TechCrunch

El CEO de l'empresa emergent de cadena de blocs Ripple, Brad Garlinghouse, ha fet una predicció cridanera sobre el que es pot esperar del mercat de les criptomonedes aquest 2024. Segons la seva visió, els actius digitals seguiran pujant, i ho faran a un ritme que els permetrà duplicar la seva mida fins a assolir els 5 bilions de dòlars per a finals d'any.

Així ho ha dit en una entrevista a CNBC, en què s'ha mostrat contundent sobre la capitalització de les criptomonedes, tenint en compte l'arribada del primer fons cotitzat en borsa (ETF) de bitcoin al comptat als EUA i la propera reducció a la meitat, coneguda com a halving, de la criptodivisa per excel·lència.

"És fàcil predir que la capitalització de mercat general de la indústria de la criptografia es duplicarà per a finals d'aquest any... [ja que] es veurà afectada per tots aquests factors macro", ha afirmat Garlinghouse.

Després d'això, ha recordat que ell fa “molt temps” que està en aquest negoci i que ha vist aquestes tendències “anar i venir”. Per això ara és “molt optimista”. "Crec que les tendències macro, el panorama general, com els ETF, estan impulsant per primera vegada diners institucionals reals", ha remarcat.

I "es veu que això impulsa la demanda i, alhora, la demanda augmenta i l'oferta disminueix". Segons el CEO de Ripple, "no cal ser estudiant d'economia per saber què passa quan l'oferta es contrau i la demanda s'expandeix", per la qual cosa només cal esperar una millora al mercat dels actius digitals.

Actualment, la capitalització total del mercat criptogràfic és d'aproximadament 2,6 bilions de dòlars. D'aquesta manera, si es duplica, com preveu Garlinghouse, això implicaria una nova capitalització total del mercat criptogràfic de 5,2 bilions de dòlars.

Cal recordar que els primers ETF de bitcoin al comptat dels EUA van ser aprovats el 10 de gener passat per la Comissió de Borsa i Valors nord-americà (SEC, per les sigles en anglès). Cotitzen a les borses de valors dels EUA i permeten a les institucions i als inversors minoristes obtenir exposició a bitcoin sense posseir directament l'actiu subjacent.

D'altra banda, la reducció a la meitat de bitcoin és un esdeveniment que passa aproximadament cada quatre anys, i suposa reduir a la meitat la recompensa total per als miners de bitcoin, que utilitzen ordinadors d'alta potència per verificar transaccions i encunyar nous tokens. L'últim esdeveniment d'aquest tipus va tenir lloc el 2020 i el proper està programat per a finals d'abril.

Precisament, el bitcoin representa el 49% de tot el mercat criptogràfic, i compta amb una capitalització de mercat aproximada d'1,3 bilions de dòlars actualment. Durant els darrers 12 mesos l'actiu digital ha experimentat pujades del 140%, arribant fins i tot a tocar un rècord històric per sobre dels 73.000 dòlars al mes de març passat. Aquestes pujades han estat claus en la bona marxa del mercat de les 'criptos', i s'estima que seguiran, per això la predicció de Garlinghouse sobre els nous màxims que cal esperar a les criptomonedes.

I a tot això cal afegir que el CEO de Ripple espera un impuls regulatori positiu als Estats Units. "Una de les coses que diré sobre els vents de cua macro per a la indústria: crec que tindrem més claredat als Estats Units", ha dit sobre això. Alhora, ha afegit que "els Estats Units segueix sent l'economia més gran del món i, lamentablement, ha estat un dels mercats de xifrat més hostils. I crec que això també començarà a canviar", ha sentenciat.

contador