ep mineriacriptomoneda 20180126161102
PIXABAY

Per si no hi hagués prou notícies negatives que impacten en el preu dels criptoactius aquest dimarts, entre Rússia i Ucraïna i el robatori de fons de propietaris de NFT a OpenSea, arriben notícies que el Kazakhstan, el segon centre mundial de criptomineria ha adoptat accions enèrgiques contra els centres de mineria il·legals i està ultimant una normativa.

L'autoritat energètica ha informat que ha rastrejat i desconnectat 13 granges de mineria de criptomonedes al país. Els miners de criptomonedes operaven sense la deguda autorització. La potència de consum d'aquests miners de criptomonedes va assolir els 202 megawatts.

El president de Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, va donar instruccions a l'Agència de Supervisió Financera perquè identifiqui tots els miners de criptomonedes al país i n'informi abans del 15 de març.

Va afegir que la indústria de la mineria de criptomonedes al país no està creant "feines massives" ni productes. Els miners del bitcoin reben tarifes molt més baixes que la resta de la població. No es paguen impostos pels equips importats.

El president també va demanar un augment dels impostos sobre la criptomineria. S'espera que augmenti la tarifa actual d'1 tenge kazakh (que actualment val 0,0023 dòlars) per quilowatt. Els informes locals suggereixen que el preu per quilowatt pot augmentar a 5 tenge, que són 0,012 dòlars.

S'espera que les mesures per regular la mineria de criptomonedes s'introdueixin l'1 d'abril del 2022.

contador