ep kristalina georgieva directora gerente del fmi
FMI - Archivo

Les monedes digitals recolzades pels bancs centrals són la forma més fiable de pagament digital, ha dit la directora general Kristalina Georgieva, durant una intervenció a distància en un esdeveniment organitzat per la Universitat Bocconi d'Itàlia. Ha afegit que és difícil pensar en el bitcoin i altres criptoactius com diners.

Georgieva ha explicat que 110 països entre els membres de l'FMI estan en alguna fase d'estudi de les monedes digitals dels bancs centrals, i que un repte clau era com garantir la interoperabilitat d'aquestes divises.

En canvi, els "actius de facto" com el bitcoin no estan recolzats per actius que mantinguin el seu valor estable i poden pujar i baixar bruscament, ha dit Georgieva, i ha afegit: "En la història de diners, és difícil pensar en ells com diners".

En la seva opinió, la principal consideració per als responsables polítics que exploren les monedes digitals és si poden ser un mitjà d'intercanvi en el qual el públic pugui confiar. Altres consideracions són si les monedes digitals contribueixen a l'estabilitat econòmica nacional i com encaixen en els marcs reguladors internacionals, com els que està desenvolupant el Banc de Pagaments Internacionals.

És "molt impressionant com de molt la comunitat internacional, els bancs centrals i les institucions com la nostra estan ara compromesos activament per assegurar-se que, en aquest món en ràpida evolució de la digitalització, els diners siguin una font de confiança i ajudi al funcionament de l'economia en lloc de (ser) un risc", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador