le bitcoin au plus bas depuis 2020 la plate forme celsius gele les retraits 20220613123819

Dur començament de setmana per a les criptomonedes. El bitcoin (BTC), el criptoactiu més gran del món, ha començat dilluns retrocedint un 0,7% i lluita per mantenir els 20.600 dòlars després de registrar pèrdues de més del 2,5% durant les últimes 24 hores. La caiguda és més aguda en la principal altcoin del mercat, ethereum (ETH), que intenta consolidar els 1.500 dòlars després de perdre més d'un 4% l'últim dia.

El bitcoin va aconseguir tancar la setmana a prop dels 21.000 dòlars, preu que va aconseguir depassar per primera vegada des del 13 de setembre, però ara li toca batallar contra la por, la inseguretat i els dubtes del mercat. Aquests temors prenen forma en la lectura d'inflació d'octubre als Estats Units, dada que es coneixerà el proper dijous 10 de novembre. El consens espera que l'alça dels preus es moderi al 8% des del 8,2% anterior, mentre que estimen una lleugera reculada fins al 6,5% interanual de la taxa subjacent.

Sigui quina sigui la lectura, la veritat és que certes dades apunten a una possible venda massiva de bitcoin durant les properes jornades. Segons la companyia de criptoanàlisi Glassnode, la quantitat d'oferta de BTC en pèrdua va caure recentment a un mínim de quatre setmanes. Això suggereix que es va produir una gran acumulació a l'octubre, i aquesta forta demanda va contribuir al repunt recent. Així mateix, la pujada recent significa que els inversors que van comprar a les baixades de preus recents ja van aconseguir obtenir els beneficis que buscaven.

Així mateix, les dades de CryptoQuant revelen que els fluxos d'intercanvi del BTC van experimentar una pujada important durant els últims tres o quatre dies, mentre que els fluxos de sortida van caure substancialment durant el mateix període. La primera dada pot indicar que la pressió de venda estava augmentant, mentre que la segona es pot considerar com un senyal que la demanda de bitcoin s'està enfonsant i que el preu podria enfrontar-se a noves caigudes aquesta mateixa setmana.

Per si no n'hi hagués prou, cèlebres criptoinversors com Michaël van de Poppe, conseller delegat i fundador d'Eight, han assenyalat que estan més que “disposats a comprar durant la temporada de caigudes als mercats”.

Així mateix, al mercat també el preocupa que Binance hagi liquidat la seva posició de 2.100 milions de dòlars a l'exchange de criptomonedes FTX en vendre tots els seus criptovalors FTT. El moviment s'ha produït després que s'hagi conegut que FTX està a la vora de la fallida, una hipòtesi que Changpeng Zhao, CEO de Binance, sembla comprar. “A causa de les recents revelacions que han sortit a la llum, hem decidit liquidar qualsevol FTT restant als nostres registres”, ha assenyalat Zhao al seu compte de Twitter. Binance coin (BNB) acumula caigudes de més del 6% durant les últimes 24 hores.

A la resta d'altcoins, fortes caigudes en el ripple (XRP) i el el cardano (ADA), que retrocedeixen a prop d'un 4% l'últim dia. La solana (SOL), per la seva banda, s'està deixant més d'un 13% durant les últimes 24 hores, mentre que els criptomemes dogecoin (DOGE) i Shiba inu (SHIB) estan caient un 4%. Al costat contrari de la balança, MATIC (Polygon) suma un 1,82% durant l'últim dia i acumula un repunt del 28% a la darrera setmana.

contador