tethercb11

Els fons de cobertura han estat apostant en curt per l''stablecoin' USDT de Tether a través de la companyia de transaccions de criptodivises Genesis Global Trading, segons ha informat The Wall Street Journal. En resposta, el director de tecnologia de Tether, Paolo Ardoino, va intentar desmentir l'estratègia a través d'un fil de Twitter detallat.

Ardoino va explicar que els fons de cobertura van intentar explotar els contractes perpetus venent en curt als mercats al comptat i creant desequilibris als grups de DeFi (finances descentralitzades). La idea era crear una pressió que forcés la sortida de l''strablecoin' i destruís la liquiditat de Tether. Els fons de xarxa haurien llavors recomprat USDT a un preu molt més baix.

Ardoino afirma que el pla no va tenir èxit, i Tether va conservar la seva paritat al dòlar, fins i tot després de processar "7.000 milions en reemborsaments" en 48 hores. Per tant, les entitats que van intentar desestabilitzar Tether ara haurien de recomprar la moneda al seu preu d'1 dòlar o declarar-se en fallida.

La companyia s'ha mantingut allunyada de les estratègies d'inversió d'alt risc, per la qual cosa va ser capaç de rescatar amb èxit 16.000 milions de dòlars d'USDT al valor total més d'un mes. L'equip de Tether havia pres mesures de precaució, com el reforç de les reserves d''strableoin' per evitar seguir el camí de Terra.

La notícia de The Wall Street Journal també va citar el cap de vendes institucionals de Genesis, Leon Marshall, que va admetre que "hi ha hagut un veritable repunt en l'interès dels fons de cobertura tradicionals que estan fent una ullada a Tether i buscant posar-s'hi curt".

La companyia també ha indicat que les posicions curtes s'han disparat des de la devastadora caiguda del mercat de l''strablecoin' UST. Les 'stablecoins' algorítmiques han patit una caiguda des d'aleshores, fet que va tenir un efecte dòmino en els principals prestadors de criptodivises i fons de cobertura.

La informació assenyala que mentre alguns fons es posen curts amb USDT per contrarestar l'augment dels tipus d'interès de la inflació, altres qüestionen la qualitat dels actius que donen suport a Tether.

Noticias relacionadas

contador