coinbase 20210414084544

Les persones amb informació privilegiada de Coinbase i els inversors van vendre al voltant de 5.000 milions de dòlars en accions en total durant el primer dia de negociació de la borsa de moneda digital líder al Nasdaq, segons una sèrie de presentacions realitzades divendres davant la Comissió de Valors dels Estats Units.

El conseller delegat Brian Armstrong va vendre 749.999 accions en tres lots a preus que oscil·laven entre els 381 i els 410,40 dòlars per cada un, amb un total de 291.800.000 de dòlars, segons un dels documents presentats. Encara que un representant de Coinbase es va negar a fer comentaris a causa que l'empresa es troba en un "període de tranquil·litat", segons els registres realitzats abans de la cotització, això indicaria que Armstrong va vendre al voltant de l'1,5% de la seva participació.

Durant una altra presentació es va revelar que el director de Coinbase i capitalista de risc Frederick Wilson va vendre 4,70 milions d'accions per un import de 1.820 milions de dòlars. Encara que no està clar quina part de Coinbase segueix tenint Wilson, en la declaració de la SEC apareix com a titular almenys del 10% de les accions de Coinbase, que té una capitalització de mercat de 63.600 milions de dòlars.

Union Square Partners, la societat de capital risc de la qual Wilson és soci, a través del Union Square Ventures 2012 Fund LP també va vendre 4,70 milions d'accions per un import de 1.820 milions de dòlars, segons una altra presentació. El fons també figura com a propietari del 10% de les accions de Coinbase.

En conjunt, les vendes de Wilson i del fons de la seva empresa van representar més de dos terços dels 5.000 milions de dòlars en accions venudes.

L'enginyer de programari i capitalista de risc Marc Andreessen, que és director de Coinbase, així com titular de més del 10% de les accions de la borsa, juntament amb la seva empresa Andreessen Horowitz i dues entitats associades, van vendre un total d'1,18 milions d'accions per 449.200.000 de dòlars, segons diversos arxius.

Una cosa important que cal tenir en compte és que la venda per part de persones amb informació privilegiada era més o menys l'objectiu de la cotització directa de Coinbase; és d'on se suposava que sortien les accions. L'única novetat aquí és qui va vendre exactament què i per quant. A diferència d'una oferta pública inicial, en la qual l'empresa emet accions NOVES i els ingressos es destinen a la tresoreria, en una cotització directa només s'ofereixen al públic accions EXISTENTS que estan en mans de persones amb informació privilegiada.

Encara que l'empresa no obté ingressos de la cotització directa, es beneficia d'altres maneres. A més de permetre que els iniciats es beneficiïn, una cotització directa és un gran esdeveniment de relacions públiques i, de forma més tangible, amplia enormement el grup de titulars, al mateix temps que permet a l'empresa obtenir capital més fàcilment en el futur. Com va dir molt bé Noelle Acheson, directora d'investigació de CoinDesk, "Una cotització directa és un esdeveniment de liquiditat, una OPI és un esdeveniment d'obtenció de capital".

Noticias relacionadas

contador