ep la dinamicafluidosesque normalmente vienela mentese piensabitcoin peroun fisicostanford la conexiontan simpleremovercremacafe
FLICKR - Archivo

El bitcoin torna a actuar com a valor refugi. La més operada de les monedes digitals puja aquest divendres més d'un 5% i s'instal·la als 10.538 dòlars davant l'escalada de la guerra comercial, després que el president dels EUA, Donald Trump, hagi anunciat aranzels addicions del 10% sobre determinats productes de la Xina.

Aquests aranzels, ha dit el president nord-americà, començaran a aplicar-se l'1 de setembre, perquè la Xina va acordar comprar productes agrícoles dels EUA i no ho ha fet. La incertesa s'ha instal·lat de nou als mercats, i les borses registren fortes pèrdues. Davant d'això, el bitcoin, i també l'or (+1,1%; 1.448 dòlars), pugen amb força aquest divendres.

Naeem Aslan, expert de Think Markets, comenta el que està passant amb la moneda digital creada per Satoshi Nakamoto. El bitcoin s'ha disparat perquè, "des del punt de vista del risc, es veu que Donald Trump està destruint l'estatus del dòlar". I és que, sota el seu punt de vista, "escollir una lluita amb la Xina significa abolir la importància del dòlar a l'escenari global".

Per la seva banda, des de Luno (empresa especialitzada en operacions amb bitcoins) destaquen que la resposta dels inversors a la "despreocupació" de Trump sobre l'efecte de la seva decisió als mercats ha estat la de "comprar del bitcoin per sobre dels 10.000 dòlars per primera vegada en molts dies". També és significativa, diuen, l'aposta per una altra de les monedes digitals més conegudes, l'ethereum, que aquest divendres puja més d'un 3% i supera els 221 dòlars.

"La ràpida pujada és una bona notícia per a alguns operadors, però els inversors a llarg termini de bitcoin i ethereum busquen que els preus s'estabilitzin al voltant d'aquests nivells", de manera que això sigui una "extensió del rang en lloc d'un altre gran avanç ". I és que, expliquen des de Luno, només això "permetrà que més inversors institucionals comprin monedes" i que hi hagi una "creació de valor més sostinguda".

BITCOIN ALS 100.000 DÒLARS?

Per la seva banda, Aslam també es fa ressò dels forts rumors que apunten que alguna cosa gran passarà a la Xina que donarà suport al preu del bitcoin. "Endevini què, aquests aranzels i qualsevol altre gravamen futur van a empènyer els reguladors xinesos a començar a pensar seriosament a adoptar el bitcoin". Creieu-me quan dic que el dia en què la Xina aixequi la prohibició al bitcoin i doni suport a aquesta nova moneda amb la seva regulació suprema, el bitcoin acabarà amb la marca dels 100.000 dòlars en poc temps", vaticina.

Noticias relacionadas

contador