le bitcoin or numerique a sa place dans les portefeuilles 20211111100442

El bitcoin torna aquest dimarts a cotitzar per sobre dels 51.000 dòlars (51.049, +4%) després d'enfonsar-se aquest cap de setmana fins als 42.000 dòlars enmig de la creixent volatilitat i de la notícia d'un hackeig, que ha costat uns 200 milions de dòlars en criptoactius, contra la plataforma de criptomonedes BitMart.

Diu Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade, que els inversors han d'entendre que hi ha una correlació més gran del que pensen entre l'evolució de les borses i la de les criptomonedes, com demostra el que ha passat als últims dies.

"Els preus de les criptodivises van caure alhora que els índexs borsaris. Això va passar tot i que les 'criptos' es consideren un actiu refugi a l'estil de l'or i una cobertura contra la inflació", afirma Aslam. De fet, aquest dilluns hi havia analistes que explicaven que aquestes caigudes reflecteixen que realment el bitcoin no és cap refugi actiu ni una cobertura contra la inflació.

"Ningú té una bola de vidre per dir el que passarà amb el bitcoin al proper mes, però una cosa és certa: les darreres dues setmanes ens han ajudat a descartar la idea que és un actiu segur i que és una cobertura contra la inflació. El bitcoin és un actiu de molt alt risc, i no és una cobertura provada contra la inflació", afirmava contundent Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote.

El bitcoin marcava dissabte mínims de 42.000 dòlars després de caure un 20% en 24 hores. L'ethereum també es va enfonsar un 16% entre divendres i dissabte, marcant un mínim de 3.500 dòlars. A aquesta hora de dimarts cotitza als 4.362 dòlars, amb alces del 3,4%.

Després de les caigudes del cap de setmana, el sentiment dels inversors ha tornat a millorar i la 'criptos' s'han recuperat al so de les alces a les borses, insisteixen des d'AvaTrade. "De la mateixa manera (que els índexs), el preu del bitcoin també ha estat capaç de superar els 50.000 dòlars, cosa que és molt encoratjadora per a l'espai de la cadena de blocs a mesura que ens apropem al final de 2021", afirma aquest expert.

Noticias relacionadas

contador