bitcoin grafica recurso
frimufilms/Freepik

Les criptomonedes intenten recuperar el pas després de diverses sessions amb dubtes. El bitcoin (BTC) puja a prop d'un 1% i s'acosta una altra vegada als 60.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) repunta més d'un 3% i cotitza per sobre dels 2.500 dòlars. Amb tot, des de començament de setmana, la rendibilitat és clarament negativa: en el cas del bitcoin, les pèrdues pugen a més del 7% en aquests moments.

  • 96.261,44$
  • -1,04%

Les altcoins també pugen aquest dijous. Criptos com XRP, dogecoin (DOGE), tron (TRX), cardano (ADA) o Binance coin (BNB) pugen amb moderació, mentre que altres tokens com solana (SOL) o allau (AVAX) no aconsegueixen recuperar-se després d'un mal dimecres.

Un dels tokens que més ha pujat les últimes hores ha estat toncoin (TON), que ha estat víctima d'una important pressió baixista després de la detenció de Pavel Durov, conseller delegat i fundador de la popular aplicació de missatgeria Telegram. Això, tot i que la cadena de blocs TON va patir una segona interrupció en el seu funcionament en només dos dies, aquesta darrera d'unes quatre hores. Tot i que Telegram i TON són entitats legalment separades, totes dues estan estretament afiliades, ja que una depèn de l'altra.

Cal assenyalar que Durov va ser posat en llibertat sota fiança, encara que se li havia prohibit abandonar el país, després de ser acusat de diversos delictes com el blanqueig de delictes o delictes comesos per una banda organitzada o "complicitat" en la distribució d'imatges de pornografia infantil, narcotràfic, estafa en banda organitzada.

De tornada al mercat de les criptomonedes, la situació no ha canviat gaire en els darrers dies, però sí el sentiment d'optimisme al mercat. Aquestes bones vibracions per part dels inversors van arribar, entre d'altres, després que la Reserva Federal (Fed), a través del president Jerome Powell, anunciés que havia "arribat el moment" d'"ajustar la política monetària" del banc central nord-americà. En aquest sentit, el mercat se centra ara en com de gran serà la baixada de tipus i en quantes i de quines mides seran d'aquí a final d'any.

No obstant, els inversors semblen haver-se tornat una mica més pessimistes durant les últimes jornades. Això es deu a diversos factors, com el temor que el govern dels Estats Units estigui estudiant tornar a vendre part de les seves tinences de bitcoins. Setmanes enrere, les vendes del govern nord-americà i de l'executiu federal d'Alemanya van provocar caigudes destacades en el bitcoin i al mercat en conjunt.

De la mateixa manera, alguns analistes creuen que els inversors podrien haver estat massa optimistes amb la Fed. Divendres, els operadors es van afanyar a valorar en gairebé un 50% la possibilitat que la Reserva Federal portés a terme una retallada de 50 punts bàsics a la reunió de setembre.

Tot i això, encara queden moltes dades per conèixer fins a la reunió del setembre, com els informes d'ocupació i inflació d'agost o el deflactor de consum privat, l'índex PCE, que és l'indicador favorit de la Fed per orientar la seva política monetària. Els experts creuen que aquestes xifres hauran de ser força baixes perquè el banc central nord-americà retalli els tipus tan ràpidament. A hores d'ara, les probabilitats d'un moviment de 50 punts bàsics han baixat fins al 36%, segons dades de l'eina FedWatch de CME.

contador