bitcoin perdidas
Karolina Grabowska (Pexels)

Gir a la baixa de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) baixa un 1,5% a les últimes 24 hores i perd els 28.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) retrocedeix més d'un 2% i es dirigeix cap als 1.750 dòlars.

La decisió de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed) va marcar ahir la jornada, amb el bitcoin i l'ethereum amb prou feines aconseguint mantenir els 28.000 i els 1.800 dòlars després que el banc central trepitgés el fre. El president Jerome Powell no només va comunicar que l'alça seria menor del que s'anticipava abans de la crisi bancària, uns 25 punts bàsics, sinó que va anticipar que només caldrà una pujada més per arribar fins a la taxa terminal que han situat al 5,1%.

"El procés de tornar a la inflació al 2% encara té un llarg camí per endavant. Creiem que és probable que els esdeveniments al sistema bancari en les últimes dues setmanes resultin en condicions creditícies més estrictes per a les llars i les empreses, cosa que afectaria els resultats econòmics, és massa aviat per determinar l'abast d'aquests efectes i, per tant, massa aviat per determinar com hauria de respondre la política monetària”, va subratllar Powell.

“L'aversió al risc va ser capaç d'arrossegar el bitcoin, ja que el nerviosisme del mercat va tornar sobre les preocupacions bancàries i sobre una economia que es debilita ràpidament. És possible que la Reserva Federal hagi acabat d'endurir la seva política monetària, però el risc que una mica més es deslligui al sector financer continua sent elevat”, explica Edward Moya, analista sènior d'Oanda.

Tot i això, malgrat que el desenllaç va ser l'esperat, hi ha hagut un factor que ha tirat per terra les esperances que el bitcoin provi els 30.000 dòlars aquesta mateixa setmana: l'avenç legal de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, pels seus sigles en anglès) sobre Coinbase, una de les majors criptoborses del món. També s'ha presentat una demanda contra Justin Sun, fundador de Tron, per presumpta venda i llançament de valors no registrats, frau i manipulació del mercat.

L''exchange' radicat als Estats Units va rebre una notificació Wells en què se li va informar que el regulador estudia emprendre accions legals contra la companyia per violació de les lleis federals del mercat de valors. “Vam demanar a la SEC que identifiqués específicament quins actius de les nostres plataformes creuen que poden ser valors, i es van negar a fer-ho. La notificació de Wells d'avui també es produeix després que Coinbase presentés múltiples propostes a la SEC sobre el registre al llarg de mesos, a totes les quals la SEC es va negar en última instància a respondre”, van criticar des de la companyia.

Després d'aquest anunci, el preu dels actius digitals va caure amb ganes, així com les accions de Coinbase, que s'han arribat a desplomar per sobre del 15% després del tancament. Ripple (XRP) cedeix un 1,3%, mentre que el polygon (MATIC) perd un 1,6% i la solana (SOL), més d'un 2%.

contador