l effondrement des cryptomonnaies reduit les dons a l ukraine 20231110111444

El mercat de les criptomonedes es pren un respir després de l'últim repunt. El bitcoin (BTC) ha començat amb tebior la sessió europea i se situa als 42.800 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) intenta consolidar els 2.200 dòlars.

La moderada caiguda observada a les últimes 24 hores es deu, segons els analistes, a una mera correcció després del repunt que va portar el bitcoin a escalar per sobre dels 43.000 dòlars. I és que el sentiment predominant al mercat, segons l'Índex de Por i Cobdícia Cripto ('Crypto Fear & Greed Index') segueix sent de clara "codícia" i se situa a nivells similars als observats durant els màxims històrics del BTC. Això, indiquen, es pot interpretar que l'actiu digital està sobrecomprat i podria corregir... o que el mercat creu que continuarà pujant.

"L'alta volatilitat és un resultat típic després de períodes d'importants tendències alcistes i baixistes, desencadenant una cascada de liquidacions que redueixen el palanquejament del mercat i contribueixen a una acció de preus i un entorn de mercat més sostenibles. Els operadors solen aprofitar els moments de més volatilitat per atraure liquiditat i reajustar les seves posicions", explica Matteo Greco, analista de recerca de Fineqia.

La veritat és que la majoria dels analistes opinen el segon i assenyalen que els últims esdeveniments dibuixen un panorama força esperançador per a la criptomoneda reina el 2024. Això és perquè les últimes notícies sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat han convençut el mercat que els reguladors nord-americans acabaran donant el vistiplau a aquests productes d'inversió durant els primers compassos del mes de gener.

Durant els darrers dies, BlackRock ha mantingut una sèrie de reunions amb la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) per realitzar una sèrie de canvis en la seva proposta de fons cotitzat, tant per fer que les grans entitats bancàries puguin accedir-hi més fàcilment com per incloure BTC com una opció de reemborsament. Aquestes modificacions, expliquen alguns analistes, podrien ser "retocs" necessaris per acabar de polir el producte i salvar els darrers obstacles plantejats pel regulador.

Michael Saylor, president executiu de MicroStrategy, principal tenidor institucional de bitcoin al món, ha assenyalat en una entrevista concedida a Bloomberg que aquests fons cotitzats al comptat podrien ser "el major avenç vist a Wall Street en 30 anys". Segons Saylor, és innegable que la comercialització d'aquests productes impulsarà els preus de la criptomoneda reina, tot i que no s'ha volgut mullar sobre quan arribaran. Alguns experts pronostiquen que aquest i altres factors impulsaran el bitcoin per sobre dels 100.000 dòlars.

Per tècnic, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, apunta que el bitcoin podria estar prenent-se "un sa respir". "La criptomoneda s'acosta al suport del curt termini que presenta als 40.450 dòlars. Alerta a l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que, si els perd, és molt probable que busqui cobrir el buit alcista que va deixar el 4 d'aquest mes passat de desembre als 39.290 dòlars, entre aquests preus i els 38.000 dòlars presenta una important banda de suport on el més probable és que puguem veure la tornada de les compres. És important que la correcció actual no s'estengui per sota d'aquests preus", explica.

Així, els ETF segueixen marcant el rumb del mercat en uns dies durant els quals no hi ha gaires notícies que impactin en els preus, encara que per això no siguin menys importants. Per exemple, el fallit criptoprestamista Genesis ha aconseguit que els tribunals impedeixin que Digital Currency Group (DCG) redueixi la seva participació a la companyia fins que conclogui el procediment de fallida. Si la participació de DCG cau per sota del 80%, Genesis podria perdre els beneficis d'uns 700 milions de dòlars de "pèrdues netes d'explotació federals", segons mostra una moció que sol·licitava el bloqueig el novembre.

A la resta del mercat, les altcoins també moderen les pujades després d'una jornada estel·lar. Cal destacar que la solana (SOL) continua sent la gran moneda alternativa que millor ho està fent els últims dies i està a prop de superar XRP com a cinquena criptomoneda amb més capitalització de mercat.

contador