ep archivo   bitcoin 20221110094904
BSM.UPF.EDU - Archivo

El bitcoin recupera posicions de manera molt destacada, escalant per sobre dels 21.000 dòlars després de superar divendres la resistència dels 18.420 dòlars. Els experts es pregunten aquest dilluns si el 'cripto-hivern', el període de caigudes en el bitcoin, i que s'ha vist augmentat en bona mesura per la crisi de FTX, ja ha passat.

"El preu del bitcoin sembla estar protagonitzant una massiva i forta remuntada, (...) encara que els operadors han de ser curosos i controlar l'entusiasme. No estem fora de perill i tampoc no es pot afirmar que el 'cripto-hivern' ha acabat. El preu s'ha de moure per sobre de la marca de 30.000 dòlars, que és realment una possibilitat remota en aquest moment”, comenta Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade.

En la mateixa línia es manifesta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, que divendres passat anticipava pujades del bitcoin fins als 21.400 dòlars després de superar la resistència dels 18.420 dòlars. "No obstant, per observar una millora a mitjà i llarg termini hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 25.270 dòlars, preus ni més ni menys que un 34% per sobre dels actuals", indica Nuez.

L'expert de Bolsamanía afegeix que, malgrat les alces que acumula el bitcoin des del començament d'any, hem de tenir molt en compte que la seva tendència és molt baixista i que el més normal és que puguem acabar veient la tornada de les vendes en qualsevol moment. El primer nivell de suport es troba als 16.090 dòlars.

SCARAMUCCI VEU EL BITCOIN ENTRE 50.000 I 100.000 DÒLARS

El fundador de SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, creu que 2023 serà un "any de recuperació" per al bitcoin i prediu que podria assolir entre 50.000 i 100.000 dòlars en dos o tres anys.

"S'està assumint un risc, però també s'està creient en l'adopció (del bitcoin). Així que, si aconseguim l'adopció correcta, i crec que ho farem, aquest podria ser fàcilment un actiu de cinquanta a cent mil dòlars als propers dos o tres anys", va declarar Scaramucci.

Scaramucci ha anunciat que invertiria els seus propis fons personals per recolzar la nova empresa de l'expresident d'FTX US, Brett Harrison, que es va donar a conèixer només tres setmanes després del col·lapse de la plataforma de criptomonedes FTX.

S'entén que l'empresa de programari de criptomonedes -que encara no té nom- permetrà als traders de criptomonedes crear estratègies basades en algoritmes per accedir a diferents mercats, tant centralitzats com descentralitzats.

contador