bitcoin, dolar, criptomonedas, cripto
fabrikasimf on Freepik

El bitcoin s'aferra aquest dimecres al nivell dels 30.000 dòlars (-0,17%, 30.037 dòlars) mentre espera la publicació de l'IPC dels EUA del març i les reaccions que se'n deriven pel que fa a la propera decisió sobre els tipus de la Reserva Federal (Fed) de maig.

Es preveu que la taxa d'inflació general caigui fins al 5,2% des del 6% i que la subjacent pugi del 5,5% al 5,6%. En principi, si es compleixen aquestes estimacions, i després de les dades d'ocupació del març publicades divendres passat a l'altra banda de l'Atlàntic, el que és previsible és una pujada de tipus de 25 punts bàsics per part de la Fed el mes que ve. No obstant això, si les dades sorprenguessin positivament i caiguessin més, aleshores hi ha qui no descarta que la Fed no toqui els tipus al maig, cosa que seria ben rebut pel bitcoin.

"S'espera que la inflació se suavitzi i una xifra inferior a la prevista podria impulsar els guanys del bitcoin i altres criptodivises importants", comenta Wael Makarem, estrateg sènior de Mercat - MENA a Exness. "Encara que els mercats preveuen majoritàriament una pujada de tipus a la propera reunió de la Fed, alguns inversors mantenen l'esperança d'una pausa", afegeix.

Makarem destaca que, en comparació amb altres actius digitals, el bitcoin ha anat incrementant la seva quota de mercat i ha experimentat un fort augment del domini del mercat des de principis d'any, alhora que avança cap a nivells no vistos des de principis de 2021.” La pèrdua de confiança en altres criptodivises, incloent-hi les stablecoins, i les dificultats d'algunes criptoempreses podrien seguir alimentant un moviment cap al bitcoin i allunyar-se d'actius que es consideren potencialment més arriscats”, comenta.

Ethereum ha estat capaç de mantenir una quota relativament estable a la capitalització total del mercat de criptomonedes durant els dos últims anys i podria trobar suport en la propera actualització del programari.

"El canvi hauria d'oferir una visió més clara als inversors interessats en l'actiu, ja que es desbloquejaran les monedes emmagatzemades al sistema d'apostes d'ethereum. Alhora, l'actualització podria obrir la porta a una possible tendència venedora que podria provocar una volatilitat significativa", subratlla aquest expert.

Avui és notícia que el criptovalors Tron es desploma després que Binance hagi anunciat que l'eliminarà de la plataforma. No obstant, això només afectarà l'oferta de criptovalors al braç nord-americà de Binance, no a Binance.com global.

"Des del punt de vista de bitcoin, res d'això importa; el ral·li està en marxa i l'impuls és aquí per quedar-se, ja que el preu ha penetrat el nivell dels 30.000, i la propera gran barrera és als 50.000 dòlars", apunta Naeem Aslam, director d'anàlisi de Zaye Capital Markets.

contador