bitcoin, alzas, ganancias, gains
Karolina Grabowska (Pexels).

Continua el bon comportament de les criptomonedes aquest inici d'any. El bitcoin (BTC) repunta un 0,82% a les últimes 24 hores i s'acosta als 16.900 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH), l'altcoin més gran del mercat, es dispara a prop d'un 3% i se situa a l'entorn dels 1.250 dòlars.

La criptomoneda reina fa dues setmanes que cotitza entre els 16.000 i els 17.000 dòlars, esperant que alguna cosa l'impulsi cap amunt o que l'enfonsi encara més. En aquest cas, avui podríem tenir una pista de com es comportaran els preus després de la publicació de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units. Segons un informe de la companyia d'inversió Bernstein, el bitcoin ha pujat, encara amb la caiguda durant l'últim any, unes 60 vegades des del mínim del 2014 i aproximadament cinc vegades des del mínim del 2018. Per la seva banda, l'ethereum ha pujat 14 vegades des dels seus mínims del 2018, malgrat una caiguda del 68% l'any passat.

Per Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, “hi ha molts al mercat que creuen que el cicle baixista no s'ha completat del tot i el preu podria desplaçar-se encara més cap als 10.000 dòlars. Entre ells hi ha Bilal Little, que, en una entrevista amb CoinDesk TV, va reconèixer que veu “un o dos grans titulars” que causaran “cert impacte al mercat”. “Un cop arribem a un punt intermedi, al voltant dels 12.000 o 13.000 dòlars, hauríem d'haver aconseguit una bona purga al sistema”, va afegir.

“Des d'un punt de vista tècnic, es manté el rang que se segueix estenent des de ja fa setmanes. Destaca el baix volum contracte, en mínims de 2 anys, la baixa volatilitat observada i, tot i això, el sentiment negatiu existent”, expliquen els experts d'eToro. “Aquest tipus de situacions sol acabar amb ruptura violenta. Perdre els 15.500 dòlars suposaria anar pels 12.500 dòlars. Superar els 17.500, tindrien implicacions alcistes que portarien el preu fins als 20.000 dòlars”, sentencien.

Mentrestant, amb la guerra oberta entre Gemini i Digital Currency Group de teló de fons, Sam Bankman-Fried i FTX continuen protagonitzant els pitjors titulars del sector. El fundador del fallit 'exchange', que es troba en llibertat sota fiança de 250 milions de dòlars, ha comparegut dimarts passat davant el tribunal federal de Nova York, on s'ha declarat innocent dels vuit càrrecs penals imputats per la justícia nord-americana, entre els que es troben el de conspiració per cometre frau electrònic i de valors, rentat de diners i conspiració per evitar les regulacions de finançament de campanyes de partits polítics.

A la resta del mercat, predomina el bon to a l'inici del 2023. El binance coin (BNB) s'anota pujades del 3,6%, mentre que el cardano (ADA) guanya un 5%. El polygon (MATIC) puja un 2,7%, mentre que el ripple (XRP), el litecoin (LTC) i el dogecoin (DOGE) repunten al voltant d'un 1%. La solana (SOL) continua la seva escalada des dels mínims de desembre i es dispara un 17% després que Vitalik Buterin, cofundador de la cadena de blocs Ethereum, elogiés el protocol de la cadena de blocs Solana.

Noticias relacionadas

contador