bitcoincbma2

El mercat de les criptomonedes està llest per recuperar-se aquest dimarts. El bitcoin (BTC) puja lleugerament a les últimes 24 hores i es consolida per sobre dels 21.100 dòlars. Per la seva banda, l'ethereum (ETH) registra lleus caigudes que deixen la major altcoin per sobre dels 1.550 dòlars i es manté a nivells previs a la fallida d'FTX.

Els inversors es van prendre un respir aquest dilluns després d'un dia sense activitat borsària als Estats Units per motiu de la celebració del dia de Martin Luther King i una jornada de guanys moderats a Àsia i Europa. "Ha estat un començament d'any força frenètic, per la qual cosa els inversors podrien aprofitar l'oportunitat per recuperar l'alè", assenyala Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda. Tot i això, tot podria estar a punt de canviar.

Alguns experts assenyalen que els propers dies podrien ser un punt d'inflexió per al mercat de les 'criptos' després d'una allau de dades macroeconòmiques positives, especialment després de la bona lectura de l'IPC del desembre dels Estats Units, que van catapultar els preus dels actius digitals. Les pujades van ser particularment notables en el bitcoin, que fa una setmana cotitzava per sota dels 17.000 dòlars i ha pujat més d'un 25% des del començament d'any.

“No és clar si això és un senyal que ha tocat fons i està experimentant un ressorgiment o només un breu rebot, però és clar que encara hi ha alguns operadors molt alcistes. Seran unes setmanes interessants”, explica Erlam.

En aquest sentit, Erlam destaca que l'avenç de la temporada de resultats a l'altra banda de l'Atlàntic "reforçarà aquesta sensació d'esperança o aigualirà la festa abans que comenci de debò". “Fins ara, les empreses s'han mostrat reticents a acomiadar personal, cosa que ha mantingut tens el mercat laboral fins i tot quan certs indicadors econòmics s'han debilitat. Una temporada dolenta de resultats podria soscavar les esperances d'un aterratge suau que sembla més possible ara que des de fa molts mesos”, apunta.

D'altra banda, també assenyala que caldrà estar atents a les declaracions que els banquers centrals faran al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, especialment després de mostrar-se reticents a desviar-se de la seva postura malgrat poc més que anunciar que moderaran les pujades de tipus a les properes reunions.

Així mateix, altres analistes destaquen l'efecte que podria tenir al mercat una reducció del sostre de despesa als Estats Units com segueixen demanant els republicans; cal assenyalar que la secretària del Tresor Janet Yellen ha advertit que podrien assolir aquest límit aquest dijous que ve i ha demanat al Congrés una ampliació de més de 30 bilions per evitar un “dany irreparable a l'economia nord-americana”.

A la resta del mercat, Binance coin (BNB) i ripple (XRP) pugen a prop d'un 1%, mentre que polygon (MATIC) repunta un 2,6% i polkadot (DOT) ho fa més d'un 3%. El cardano (ADA) també registra moderadades pujades, igual que la solana (SOL), que se situa a màxims dels darrers dos mesos.

contador