illustration montre les crypto monnaies bitcoin ethereum et dogecoin 20230420164513

Pocs moviments en les criptomonedes. El bitcoin (BTC) ronda als 27.200 dòlars després de retrocedir un 0,6% a les últimes 24 hores i l'ethereum (ETH), els 1.8000 dòlars després de registrar caigudes del 0,4% a l'última jornada.

Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, considera que la criptomoneda reina “està sotmetent a pressió” el primer suport que presenta al rang dels 26.500-26.800 dòlars. “Si aquesta zona es perd, directes als 25.000 dòlars. Aquest nivell és molt important i no s'hauria de perdre, ja que, si ho fes, es trencaria la successió de màxims creixents i mínims decreixents i els 23.500 dòlars serien el primer dels objectius baixistes”, afegeix. Per contra, si aguanta aquest nivell, els 28.500 dòlars “marquen la resistència que cal batre abans d'anar a buscar els màxims de l'any”.

Per la seva banda, Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda, estima que el bitcoin s'ha recuperat “d'una ensopegada” a finals de la setmana passada. Segons aquest expert, la ruptura per sota dels 27.000 dòlars va poder ser una “prova tècnica interessant” per a la major “cripto” del mercat, però observa “certa resistència” que pot acabar resultant “significativa”. “Es va topar amb cert suport al voltant dels 26.000 dòlars, però es podria tornar a posar a prova, sent-ne els 25.000 dòlars la següent gran prova per sota”, apunta Erlam.

El sector de les criptomonedes ha patit els efectes d'un canvi negatiu en el sentiment recentment enmig de noves fallides com la de Bittrex i successius problemes, tècnics i presumptament legals, a Binance. “La preocupació per la liquiditat i els temors regulatoris als EUA han estat un important vent en contra per al bitcoin recentment, però els alcistes esperen que el 'hard fork' ajudi a impulsar el sentiment i porti els preus un altre cop a màxims”, apunta James Harte, analista de TickMill Group.

Relacionat amb això, sembla que la incertesa regulatòria continuarà sent una preocupació durant les properes setmanes. I és que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) va assegurar davant d'un tribunal d'apel·lacions que la criptoborsa Coinbase no havia demostrat que el regulador necessités crear un nou marc regulador per al sector dels actius digitals.

“El manament judicial és un recurs extraordinari que requereix que el peticionari demostri un dret clar i indiscutible a la reparació. Coinbase no ha demostrat ni pot demostrar aquest dret. Ni les lleis de valors ni la Llei de Procediment Administratiu (APA) imposen a la SEC l'obligació d'emetre les noves i àmplies regulacions relatives als "actius digitals" que Coinbase ha sol·licitat”, ha subratllat el regulador.

D'altra banda, els inversors segueixen pendents del sostre de deute dels Estats Units, que podria entrar en impagaments si demòcrates i republicans no arriben a un acord abans del juny. El president Biden mantindrà aquest dimarts una sèrie de reunions per intentar avançar en aquest assumpte, el qual la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha advertit que podria desfermar el caos econòmic, si no se soluciona.

“En aquest context, hi ha poques probabilitats que vegem avui una resolució de la qüestió del sostre del deute nord-americà. Tot i que els inversors van comprar l'esperança d'un possible avenç quan Biden i McCarthy es reuneixin avui, McCarthy va advertir que “no són ni a prop d'arribar a una conclusió”. És probable que les negociacions segueixin sent tenses, ja que els republicans demanen retallades de despeses decents per acceptar una reducció del sostre de deute, mentre que Biden no està disposat a transigir sobre la despesa en any electoral”, explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, que creu que l'acord és “poc probable abans de l'últim moment”.

“Encara que Biden anés a cedir, més li valdria fer-ho a l'últim minut, per demostrar als seus electors que va fer tot el possible per evitar un impagament que, altrament, seria inevitable. Qualsevol altra cosa probablement seria un error polític”, ha afegit aquesta experta.

A la resta del mercat, caigudes moderades d'entre l'1% i el 2% en grans criptovalors com ripple (XRP), cardano (ADA) o solana (SOL).

contador